Life
notix pixel id

Ce spune Liviu Tedorescu despre relația și colaborarea cu Marius Moga? „M-am simțit abandonat” / Video

Liviu Teodorescu a vorbit despre carieră, dar și despre industria muzicală din România. Ce relație are cu impresarul Marius Moga și la ce vârsta a scris prima piesă?
25.11.2021 | 16:23
Ce spune Liviu Tedorescu despre relația și colaborarea cu Marius Moga? „M-am simțit abandonat” / Video
Liviu Teodorescu a vorbit despre relația cu Marius Moga.Sursa: YouTube
ADVERTISEMENT

Liviu Teodorescu este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi. Publicul apreciază și trăiește, alături de el, fiecare nouă melodie. Când vine vorba despre viața personală, cântărețul este foarte discret. Recent, el a fost invitatul unui podcast unde a făcut mai multe dezvăluiri.

Ce relație are artistul cu Marius Moga?

În 2013, Liviu Teodorescu a părăsit trupa „LaLa Band”, pentru a se axa pe o carieră solo. Artistul a luat în calcul toate variantele și a decis că decizia cea mai bună este să colaboreze cu Marius Moga.

A lansat atunci melodia ești „Ești Piesă”, care a avut succes imediat. După aceea, Liviu Teodorescu spune că Marius Moga nu a fost așa cum se aștepta și că s-a simțit abandonat. După ce l-a ajutat să scrie și să producă prima piesă, impresarul i-a dat de înțeles că, din acel moment, trebuie să se descurce singur.

ADVERTISEMENT

„El mi-a făcut piesa asta. Adică, a fost ideea lui. El a fost cel care a venit și a tras de mine să fac piesa aia. Dar după aia mi-a dat de înțeles că ‘Nu pot să stau eu, tot timpul, la ceafa ta și să-ți suflu și să-ți dau mură-n gură’. Pentru că n-are omul energia necesară, nu face nimeni asta pentru tine.”, a declarat Liviu Teodorescu.

Artistul a învățat să muncească într-un studio de muzică și să-și producă singur următoarele melodii. Recunoaște că a fost un drum greu, dar, astfel, a conștientizat ce înseamnă să fii artist, în adevăratul sens al cuvântului.

ADVERTISEMENT

„În momentul în care am văzut că trebuie să mă descurc, m-am simțit abandonat, ăsta a fost primul gând. ‘Sunt pe picioarele mele, ce știu eu să fac? Nu mare lucru’. A trebuit să mă descurc ușor, ușor.

E firesc să-și ia un mentor mâna de pe tine. Este cel mai bun lucru care mi s-a putut întâmpla. Nu poți să evoluezi decât în momentele în care ești aruncat în apă și înveți să înoți.”, a mărturisit artistul.

ADVERTISEMENT

Industria muzicală românească, o „struțo-cămilă”

Întrebat de către gazda podcastului „Vin de-o poveste”, Radu Țibulcă, ce părere are despre industria românească, Liviu Teodorescu a oferit un răspuns neașteptat. El a spus că, în România, nu se poate vorbi, încă, despre o industrie muzicală.

„Industria muzicală românească, e un pic o struțo-cămilă, așa. E mult spus industrie. Au apărut jucători pe piața asta, muzicală românească, în ultima vreme, care mi se pare că au ridicat foarte tare nivelul. Eu mă refer la muzica de radio. Nu mă refer, neapărat, la manele. Manelele sunt un gen muzical, care cumva fac parte din ADN-ul acestui popor.”, a spus cântărețul.

ADVERTISEMENT

Liviu Teodorescu nu este împotriva manelelor, ba chiar, el a scris și o melodie pentru Jador, despre care spune că este un artist cu foarte multă prezență în studio și că felul în care a interpretat piesa i-a plăcut mult.

La ce vârstă a scris prima piesă?

Liviu Teodorescu a început să compună melodii de la vârsta de 14 ani. Acestea erau, de fapt, poeziile scrise de Mihai Eminescu și Lucian Blaga, pe care le punea pe muzică. Artistul scria și propriile poezii, dar nu le-a făcut niciodată publice.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă, cu adevărat, scrierea și compunerea unei piese a învățat mai târziu, atunci când a început colaborarea cu Marius Moga. Artistul spune că secretul este să fii constant în munca pe care o depui, ca să poți să ai succes.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri