News

Liviu Vasilescu, după ce fetița din Dâmbovița a fost ucisă, iar olandezul lăsat să plece: „Poliția își face datoria. Am făcut tot ce am putut

23.09.2019 | 18:37
Liviu Vasilescu dupa ce fetita din Dambovita a fost ucisa iar olandezul lasat sa plece Politia isi face datoria Am facut tot ce am putut

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, reacționează în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, găsită moartă la scurt timp după ce fusese dată dispărută. În ciuda faptului că mașina principalului suspect, un cetățean olandez în vârstă de 47 de ani a fost surprinsă de camerele de supraveghere, în imagini putând fi observată chiar și o siluetă care cel mai probabil este a micuței, oamenii legii i-au permis ucigașului să plece, acesta întorcându-se în țara natală, unde s-a sinucis ulterior.

Șeful Poliției Române susține că oamenii legii și-au făcut datoria

Într-un interviu acordat recent, șeful Poliției Române susține că instituția pe care o conduce și-a făcut datoria, precizând că dispariția fetiței a fost sesizată vineri, în jurul orei 19:33, iar oamenii legii au ajuns la fața locului în doar șase minute.

Vineri, la 19.33 a fost apel la 112. Fratele victimei reclama dispariția acestei minore. În aproximativ șase minute echipajul a ajuns la fața locului și au început măsurile specifice. Începând cu ora 20.00 au fost dislocate efective de la Găești, iar de la ora 21.00 cazul era sub coordonarea IPJ Dâmbovița. Au fost deplasate forțele necesare pentru căutarea minorei. Pe camere nu se mai vedea la aproximativ 300 de metri de casă. Câinele de urmă ne conducea către locuință și către o zonă accidentată din spatele locuinței de unde s-au început căutările. Zona accidentată dă în râul Dâmbovița. Concomitent, s-au făcut ipoteze și s-a căutat în toate zonele. S-a căutat și în locuințele din zonă”, a declarat Liviu Vasilescu la Antena 3.

Una dintre imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Sursa foto: antena3.ro
Una dintre imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Sursa foto: antena3.ro

„A fost un volum foarte mare de imagini”

Totodată, șeful Poliției Române a explicat că autoritățile s-au confruntat în acest caz cu un volum foarte mare de imagini surprinse de cele peste de camere de supraveghere din zonă, ceea ce a făcut foarte dificilă identificarea suspectului. În plus, pe lângă analizarea acestor imagini, polițiștii au demarat căutări pe trei piste diferite.

Au fost foarte multe camere nu numai de la primărie. Primăria are peste 25 de camere în zonă. S-au luat imagini și de la cetățenii din zonă, dar și din comunele învecinate. Am început să luăm imagini de la camere. Nu ne-am focusat doar pe o zonă. Acest volum mare de imagini a condus la identificarea unor mașini suspecte. Cred că la un moment dat au rămas în discuție patru mașini suspecte. Volumul de imagini a fost foarte mare.

În paralel cu analiza imaginilor, am desfășurat activități de căutare în trei piste de lucru.Mașina condusă de cetățeanul olandez a fost identificată sâmbătă seara în jurul orei 19.00. Atunci am identificat nu numai această mașină. Am aflat cine a condus-o, cum a fost închiriată. Cetățeanul olandez la acea oră era în drum spre Amsterdam. Contactarea cetățeanului olandez s-a făcut la 19.50. La acea oră nu aveam nicio suspiciune cu privire la el și aveam în lucru mai multe ipoteze”, a mai spus Liviu Vasilescu.