ADVERTISEMENT
Hotnews

Livrările de GAZE către România AU SCĂZUT cu 18%

Livrările de gaze ruseşti către România au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu....
Autor: Ionuţ Cataramă | 08.10.2014 | 11:11
Livrările de GAZE către România AU SCĂZUT cu 18%
Bucureștenii au rămas fără gaz

Livrările de gaze ruseşti către România au scăzut, miercuri, cu 18% faţă de cantităţile normale, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

ADVERTISEMENT

“Reducerea anunţată astăzi (miercuri — n.r.) de Gazprom la Transgaz este de 18% în raport cu cantităţile nominalizate pe baza solicitărilor beneficiarilor din România. Cantităţile sunt de sub 0,2 milioane de metri cubi pe zi. Nu e niciun motiv de îngrijorare”, a spus Nicolescu.

La începutul acestei luni, ministrul s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, Oleg Malginov, întâlnire la care au participat şi reprezentanţi ai Transgaz.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze ruseşti către România, a anunţat Departamentul pentru Energie.

“Reamintim că au existat în ultima perioadă mai multe intenţii anunţate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrărilor de gaze naturale către România. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singură astfel de intenţie s-a şi materializat într-o reducere efectivă a livrărilor. În urma întâlnirii, nu s-a confirmat faptul că situaţia nu va continua în acelaşi registru”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

O zi mai târziu, ruşii au întrerupt din nou livrările, cu 13%.

Departamentul pentru Energie a susţinut în repetate rânduri că populaţia nu va fi afectată în niciun fel de aceste reduceri, chiar dacă ruşii sistează total livrările până la primăvară.

sursa: realitatea.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!