News

Ministrul Muncii a promis ajutoare şi bani oamenilor afectaţi de tornada de la Călăraşi! Anunţul lui Marius Budăi

01.05.2019 | 18:18
Ministrul Muncii a promis ajutoare si bani oamenilor afectati de tornada de la Calarasi Anuntul lui Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a promis bani oamenilor care au fost afectați de tornada din Călărași marți, 30 aprilie 2019. Fenomenul meteo extrem a afectat mai multe gospodării din Dragalina, mai exact în jur de 18 la număr. Mai mult, vârtejul a provocat probleme și pe Autostrada 2, unde un autocar a fost răsturnat de vântul puternic.

Acoperișuri smulse de tornadă. Se estimează pagubele

Mai multe acoperișuri au fost smulse, la propriu, de tornada din Călărași, iar ministrul Muncii vrea să le ofere sprijin familiilor care trebuie să își repare acum casele. Ministrul a declarat într-o intervenție telefonică la Digi 24 că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, dar și cu Liviu Dragnea, și că strânge informații de pe teren pentru a afla de câți bani este nevoie.

”Avem echipe care s-au deplasat acolo, am beneficiat de informații de la ISU și încercăm să centralizăm datele, să i le dăm premierului Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea ca să luăm decizia de a emite o hotărâre de Guvern și de a veni în sprijinul oamenilor atât cât avem atribuții la Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii promite ajutoare pentru cei afectați de tornadă

Doar două locuințe din cele afectate au asigurare

Se vor acorda cum s-a acordat și în alte cazuri anumite sume de bani pentru aceste persoane”, a declarat Marius Budăi la Digi 24. 18 locuințe și anexe gospodărești au suferit pagube materiale semnificative din cauza tornadei de ieri. Interesant de remarcat este că doar două locuințe avea asigurare, deci doar două familii își vor recupera banii după calamitatea naturală.

Ajutați de Prefectul județului Călărași, autoritățile locale și angajații Ministerului de Interne au început să evalueze care este suma pe care ministerul e disponibil să o dea, în funcție de pagubele traduse în bani. Astfel de fenomene meteo au mai avut loc în ultimii ani în România. Sunt semnalate tot mai des în multe regiuni ale țării, inclusiv centrul Transilvaniei și Banat.