Fotbal international

Declaraţia uluitoare a lui Bogdan Lobonţ! Cum a ajuns să joace pentru “Barcelona”

Bogdan Lobonţ şi-a adus aminte de cea mai bună perioadă din cariera sa.
31.12.2017 | 14:34
Declaratia uluitoare a lui Bogdan Lobont Cum a ajuns sa joace pentru Barcelona

Bogdan Lobonţ a ajuns la AS Roma în luna august a anului 2009, iar în afara singurul an în care a fost cedat la FC Dinamo Bucureşti, portarul în vârstă de 39 de ani a fost un om de bază în lotul echipei din Serie A, dar perioada petrecută în Italia nu a fost cea mai frumoasă pentru internaţionalul român.

Portarul italienilor de la AS Roma şi-a adus aminte de momentul în care a reuşit să câştige titlul alături de Mircea Lucescu, în Giuleşti, în 1999. Bogdan Lobonţ a făcut şi o comparaţie uluitoare între echipa Rapidului care lua campionatul în 1999 şi Barcelona din prezent.

Lobonţ a vorbit despre campionatul câştigat cu Rapid în 1999

“Titlul, în al doilea an la Rapid, pot să zic că am defilat. Ne cunoşteam mai bine. Automatismele care le-am expus în primul an au devenit şi mai închegate în al doilea an, au mers toate ca pe roate. Am avut o evoluţie ţin minte, primul gol cred că l-am luat în etapa a 6-a, sau a 7-a, primul gol. Eram o echipă, jucam 3-5-2. Ganea, Jean Barbu în spate şi în atac, Dănuţ Lupu în spatele lor şi Iftodi. Eram Barcelona de azi”, a spus Bogdan Lobonţ, conform Telekom Sport.

Pe parcursul carierei, Bogdan Lobonţ a evoluat la echipe precum Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma. Portarul din Serie A are 85 de prezenţe la echipa naţională a României, acolo unde a debutat pe 2 septembrie 1998, în victoria obţinută de tricolori în preliminariile Campionatului European, scor 7-0, cu Liechtenstein.