News

Lobonţ dezvăluie povestea din spatele poreclei “Pisica”: “Mă fascina”

Bogdan Lobonţ a revenit la echipa naţională a României, după ce Cosmin Contra l-a înlocuit pe Christoph Daum la cârma „tricolorilor”. Goalkeeper-ul spune că se antrenează la fel de bine...
04.10.2017 | 00:00
Lobont dezvaluie povestea din spatele poreclei Pisica Ma fascina

Bogdan Lobonţ a revenit la echipa naţională a României, după ce Cosmin Contra l-a înlocuit pe Christoph Daum la cârma „tricolorilor”. Goalkeeper-ul spune că se antrenează la fel de bine şi acum, în ciuda faptului că are 39 de ani. Bogdan Lobonţ, portarul în vârstă de 39 de ani convocat pentru ”dubla” cu Kazakhstan şi Danemarca, a povestit că porecla ” Pisica” l-a marcat profund şi i-a influenţat caracterul:  “În 2006, când am ajuns la Fiorentina, director sportiv era Pantaleo Corvino. Noi ne cunoşteam de când jucam la Ajax. El a fost director sportiv la Lecce şi mă dorea foarte mult acolo. Apoi m-a vrut la Fiorentina, după ce Sebastien Frey s-a accidentat grav. La conferinţa de presă când m-au prezentat a fost întrebat de jurnalişti cum m-ar caracteriza. A spus simplu: «Pisica»”, a declarat Bogdan Lobonţ pentru FRF TV.

“Era o poreclă care mă fascina. Încet, încet am început să studiez pisica. Să văd care sunt calităţile unei pisici, care e comportamentul, care e atitudinea unei pisici. Am încercat să-mi construiesc temperamentul în baza acestei porecle. Aţi văzut cum face pisica cu şoarecele. Nu îl prinde şi îl mănâncă, mai întâi se joacă cu el, apoi îl lasă puţin, după aceea îl prinde iar. E ca o joacă. Am încercat acest lucru să-l aplic pe colegii mei de echipă. Să ştiu şi să-i învăţ când trebuie să-i bastonez şi când trebuie să-i las, aşa cum face pisica cu şoarecele”, a completat Lobonţ. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Fostul portar al României, rol foarte important la Naţională

Goalkeeperul celor de la AS Roma dezvăluie că va avea la Naţionala României un rol asemănator cu cel pe care-l are la gruparea italiană. Mai exact, Lobonţ va încerca să-i ţină motivaţi şi atenţi pe ceilalţi “tricolori” “Eu la Roma am un rol foarte bine definit şi ştiu foarte bine care este rolul meu în echipă. Cu toate că nu joc, rolul meu este de a ridica nivelul de pregătire şi de atenţie pe toată durata timpului pe care îl petrecem împreună atât la antrenamnete cât şi după”, a spus Lobonţ într-un interviu.

“Şi acest lucru vreau să fie înţeles şi aici, cred că Mister Contra a explicat foarte bine în toate declaraţiile pe care le-a dat din momentul în care a preluat echipa naţională legat de convocarea mea şi de rolul meu la echipa naţională”, a mai precizat acesta.

85 de selecţii a strâns Bogdan Lobonţ în Naţionala României. Ultimul meci oficial în care a evoluat cel poreclit “Pisica” a avut loc tocmai în sezonul 2012/2013.