Life

Localitatea din Europa care introduce taxă de intrare. Oamenii sunt disperați de afluența de turiști

O localitate din Europa introduce taxă de intrare pentru turiști. Oamenii sunt disperați de numărul foarte mare de vizitatori.
19.05.2024 | 19:13
Localitatea din Europa care introduce taxa de intrare Oamenii sunt disperati de afluenta de turisti
Zona este considerată printre cele mai frumoase din Europa. Sursa foto: Tripadvisor
ADVERTISEMENT

Autoritățile dintr-o localitate din Europa, renumită pentru peisajele sale pitorești, vor să introducă o taxă de intrare pentru turiști. Sunt vizați cei care intră în zonă cu mașina. De ce se ia această măsură?

Localitatea din Europa care introduce taxă turiștilor care vin cu mașinile

În satul montan elvețian Lauterbrunnen, cantonul Berna, se va percepe taxa, la decizia primarului Karl Napflin. Edilu spune că turiștii sunt prea mulți și nu aduc niciun beneficiu locului, dimpotrivă, sunt doar amatori de selfie-uri.

ADVERTISEMENT

”Sunt prea mulți amatori de selfie-uri care vin cu mașina și nu ne aduc niciun beneficiu”, spune el. Concret, vor fi luați în calcul pentru o așa zisă ”taxă de stimulare” vizitatorii care nu stau peste noapte, potrivit SRF.

Karl Napflin s-a inspirat de la italieni, care au introdus în Veneția o taxă de 5 euro, la final de aprilie, pentru ”turiștii de o zi”. În Lauterbrunnen, unde locuiesc 2600 de oameni, ajung în fiecare zi în jur de 6.000 și 8.000 de turiști.

ADVERTISEMENT

”Nu primim nicio valoare adăugată de la ei, ci doar probleme”, mai subliniază primarul Karl Napflin. El argumentează și că mulți turiști nu respectă regulile de circulație, blochează străzile, intră pe proprietăți private și lasă mult gunoi în urmă.

Sătui de mulțimea de vizitatori și zgomot, o parte dintre localnicii din Lauterbrunnen s-au mutat, iar oaspeții obișnuiți nu mai vin în zonă, a mai constatat edilul. Împreună cu Consiliul Local a înființat un grup de lucru pentru a găsi modalități de gestionare a aglomerației.

ADVERTISEMENT

Taxa  de stimulare s-ar putea percepe printr-o aplicație. Nu se știe, momentan, dacă există o bază legală pentru aceasta. Jurg Stettler, expert în turism, de la Universitatea de Științe Aplicate din Lucerna, este de părere că  ”măsura are sens, deoarece Lauterbrunnen suferă în primul rând din cauza vizitatorilor de zi care sosesc cu mașina”.

Taxă de stimulare în Lauterbrunnen

Jurg Stettler mai precizează că taxa de stimulare va avea un ”efect de semnalizare” și îi va determina pe unii oameni să nu-și mai dorească să vină în Lauterbrunnen, fiindcă li se va părea scump și nu se vor încadra în bugetul stabilit de vacanță.

ADVERTISEMENT

Nu este exclus ca taxa să fie și mai mare, de 10 franci. ”În sezonul de vârf sau în weekend, când sunt așteptați cei mai mulți vizitatori, taxa ar putea fi mai mare decât în ​​afara sezonului sau în timpul săptămânii”, a mai precizat Jurg Stettler.

ADVERTISEMENT