News

Localitatea din România care a apărut pe National Geographic şi Discovery şochează din nou. O nuntă cu alai a paralizat orice altă activitate. Video

Nunta care a blocat o întreagă localitate din România. Rochia miresei a fost adusă cu un Rolls Royce, oamenii au scos în stradă mobilierul şi covoarele.
12.05.2024 | 18:22
Localitatea din Romania care a aparut pe National Geographic si Discovery socheaza din nou O nunta cu alai a paralizat orice alta activitate Video
Imagini de la alaiul de nuntă de sâmbătă, de la Budescu Foto: capturi video
ADVERTISEMENT

Buzescu este una dintre comunele faimoase ale României, celebritatea “palatelor” de aici făcând-o subiect de reportaje intitulate sugestiv “Beverly Hills din Teleorman” sau “Pagodele romilor de la Alexandria”, pe National Geographic, Discovery sau la BBC.

Poliţia nu a constatat fapte de tulburare a liniştii publice

Sâmbătă a fost nuntă mare la Buzescu, un nou prilej de a aduce comuna teleormăneană în prim-plan, dacă nu internaţional, cel puţin naţional. Străzile au fost blocate, făcând practic imposibilă circulaţia vehiculelor, iar rochia miresei a fost cărată cu un Rolls Roys.

ADVERTISEMENT

De fapt, Rolls Royce-ul decapotabil a deschis coloana de nuntaşi care s-a îndreptat spre casa miresei şi în care se afla un manechin de plastic pe care se afla rochia. Pentru trenă, care depăşea lungimea bolidului de lux, a fost ne voie de ajutorul unor tineri, care să o ţină mergând în spatele maşinii, astfel încât viteza de deplasare a acesteia era foarte redusă.

Pe lângă diverse maşini de lux care cărau imense coşuri cu fructe, platouri de carne sau articole de bricolaj, în alai a putut fi zărită şi o roabă în care se aflau saci cu cărbuni pentru grătar, dar şi un viţel viu, cu o fundă roşie. Şi, pentru ca tacâmul să fie complet, organizatorii nunţii au scos pe trotuare piese de mobilier, covoare roşii şi diverse ornamente.

ADVERTISEMENT

Întreaga opulenţă are o explicaţie simplă: majoritatea celor 5.000 de romi din Buzescu au plecat duop anii ’90 în străinătate, unde au făcut bani cu care şi-au ridicat actualele palate şi şi-au cumpărat maşini de lux. De altfel, cotidianul britanic The Sun scria în urmă cu câţiva ani că romii au trimis în România, anual, peste 500 de milioane de lire sterline.

Întreg alaiul şi haosul de pe străzi a atras şi atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal, dar în ciuda mulţimii nu au fost constatate fapte de natură să fi tulburat ordinea şi liniştea publică.

ADVERTISEMENT

“În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru blocarea sau îngreunarea circulaţiei.

Având în vedere numărul mare de persoane care participă, de regulă, la astfel de evenimente, pentru a preveni posibile blocaje rutiere şi tulburarea climatului de ordine şi linişte publică pe raza localităţii Buzescu, poliţiştii au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de menţinere a ordinii publice.

ADVERTISEMENT

Menţionăm faptul că acţiunile poliţiştilor au vizat liniştea comunităţii şi siguranţa participanţilor la trafic, activităţile nefiind desfăşurate pentru a facilita deplasarea cortegiului”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Cea mai bună grupă de sânge. O revelație și pentru savanți
Cea mai bună grupă de sânge. O revelație și pentru savanți
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”