News

Localitatea din România care are rata de infectare peste 14 la mie. Sunt șase focare

16.02.2021 | 08:54
Localitatea din Romania care are rata de infectare peste 14 la mie Sunt sase focare
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că România pare intrată pe un trend descendent al infecțiilor cu Covid-19, există zone cu multe cazuri. Localitatea Vădastra din județul Olt, de exemplu, are o rată de infectare de peste 14 la mie.

Mai exact, incidența cumulată în ultimele două săptămâni a cazurilor de SARS-CoV-2 în comuna din Oltenia ajuns, luni, la 14,34 la mia de locuitori, după ce au fost confirmate noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, reprezentanții Prefecturii Olt solicită Direcției de Sănătate Publică Olt realizarea unei noi analize de risc, pentru a se stabili dacă este nevoie de carantinare.

Localitatea din România cu rata de infectare peste 14 la mie

La nivel de județe, doar Timișul mai are o rată de infectare de peste 3 la mie în țara noastră în ultimele 14 zile. Local, există încă localități în care rata depășește frecvent limita de 3 la mia de locuitori, care desparte scenariul galben de cel roșu.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, incidenţa cumulată în ultimele două săptămâni a cazurilor din comuna Vădastra (județul Olt) a ajuns la 14,34 la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor active de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 19, fiind şase focare în evoluţie şi alte cinci cazuri izolate. La sfârşitul săptămânii au apărut trei noi cazuri, astfel că reprezentanţii Prefecturii Olt solicită Direcţiei de Sănătate Publică Olt realizarea unei noi analize de risc, pentru a se stabili dacă este nevoie de carantinare.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că Vădastra, o localitate mică, sub 1.500 de locuitori, nu a avut niciun caz pozitiv anul trecut, primele cazuri apărând în cursul lunii ianuarie 2021, pentru ca la începutul lunii februarie, în doar cinci zile, să fie înregistrate alte 13 cazuri.

Care e situația în județul Olt

Despre cazul în care se află localitatea Vădastra, reprezentanții DSP spune că nu se impune o nouă analiză de risc în localitate, deoarece cazurile noi sunt la contacţi de familie ai persoanelor confirmate anterior cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 la Vădastra a ajuns la 19, fapt ce a determinat să crească incidenţa. În privinţa focarelor, în două familii sunt câte trei persoane confirmate şi în alte patru familii sunt câte două persoane confirmate. Printre persoanele testate pozitiv sunt şi doi elevi, dar ei nu au mers la şcoală în acest semestru”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Olt, conform sursei citate.

Județul Olt, conform datelor oficiale, se situează la polul pozitiv al pandemiei de Covid-19 din România, cu o rată de infectare de doar 0,74 la mie în ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT
Tags: