Localitatea din România care i-a impresionat pe turiștii străini se numără printre destinațiile preferate din Delta Dunării. Casele sunt construite direct pe apă, iar farmecul drumurilor i-a fascinat pe vizitatori.
Sfântu Gheorghe, satul tradițional din Delta Dunării, atrage zeci de mii de turiști anual. Supranumită „Veneția de Delta Dunării”, mica localitate se află printre ape, fiind traversată de canale înguste.
Liniștea, peisajele sălbatice și drumurile aparte te fac să crezi că ai ajuns într-un colț de rai. Grijile și agitația din marile orașe par să nu existe aici. Bărcile localnicilor sunt întâlnite la fiecare pas, fiind un mijloc de transport preferat de vizitatori.
De altfel, transportul se face în cea mai mare parte pe apă, fiind cea mai comună modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul al localității, având în vedere că se află în mijlocul Deltei Dunării.
Frumusețea naturii atrage turiștii ca un magnet, Sfântu Gheorghe numărându-se printre cele mai pitorești locuri unde Dunărea se revarsă în Marea Neagră. Oamenii și-au ridicat casele pe piloni, pentru a se proteja de inundații.
Ceea ce le deosebește de alte locuințe din lista destinațiilor turistice ale României o reprezintă aspectul tradițional. Unele dintre case sunt vechi de peste un secol, păstrând parcă intactă istoria locului.
Turiștii care ajung aici preferă să descopere frumusețea naturii și aleg excursiile cu barca. Pe lângă cele mai frumoase peisaje din Delta Dunării, ei pot vedea specii rare de păsări.
O oază de liniște și relaxare, satul pescăresc pitoresc se numără și printre preferatele gurmanzilor care adoră mâncărurile pe bază de pește. Principala activitate economică din Sfântu Gheorghe e reprezentată de pescuit.
Turiștii pot încerca delicatesele locale, precum borș de pește sau pește fript pe plită. Deși este o localitate mică, evenimentele culturale sunt nelipsite. Cel mai cunoscut este Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, organizat în fiecare vară, arată Playtech.