Life

Localitatea din România cu apă “ca o binecuvântare de la Dumnezeu”. Oamenii vin să ia sute de litri din izvoare și spun că e mai bună decât cea din comerț

Localitatea din România cu apă “ca o binecuvântare de la Dumnezeu” există într-adevăr, iar oamenii vin aici să ia sute de litri din izvoare.
16.06.2024 | 21:22
Localitatea din Romania cu apa ca o binecuvantare de la Dumnezeu Oamenii vin sa ia sute de litri din izvoare si spun ca e mai buna decat cea din comert
Localitatea din România cu apă “ca o binecuvântare de la Dumnezeu”. Sursă foto: Libertatea, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Localitatea din România care are apă ”de la Dumnezeu” există. Iar o mulțime de oameni știu de ea și fac tot posibilul să ajungă aici și să ia sute de litri din izvoare. Unde se află și ce de ce apa e mai bună decât cea din comerț?

Localitatea din România cu apă “ca o binecuvântare de la Dumnezeu”

România are o mulțime de locuri superbe apreciate atât de români, cât și de străini. Dincolo de litoralul românesc și zonele montane, avem stațiuni cu ape minerale unice. De asemenea și alte locuri deosebite există la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Exemplu este chiar ceea ce se întâmplă în această localitate din România unde există apă ”de la Dumnezeu”. Este vorba despre stațiunea Băile Herculane, de care cu siguranță multe persoane au auzit.

Dincolo de tratamentele care pot fi făcute aici și alte beneficii pe care stațiunea le aduce, mai există și două izvoare cu apă plată. Iar o mulțime de oameni bat chiar și zeci de kilometri ca să se bucure de ea.

ADVERTISEMENT

Oamenii vin pregătiți și unii iau chiar sute de litri la o singură tură. De altfel autoritățile au amenajat izvoarele ca fântâni, astfel încât oamenii să poată să se aprovizioneze mult mai ușor.

Apa e de o calitate superioară iar unul dintre izvoare merge chiar la fabrica de apă îmbuteliată din Herculane. Acesta este și motivul pentru care oamenii se zbat să ia apă, care, spun ei, ” e ca o binecuvântare de la Dumnezeu” și e și mai bună decât cea plată.

ADVERTISEMENT

Un turist spre exemplu spune că a gustat apă de la mai multe izvoare, inclusiv din Prahova. Pe de altă parte, apa de la Băile Herculane, spune aceasta, ”e o binecuvântare de la Dumnezeu” și are un gust nemaipomenit.

Oamenii spun că apa de la Băile Herculane e mai bună decât cea plată

„Noi venim o dată la câțiva ani în stațiune pentru tratament. Apa asta este nemaipomenită. O putem ține câteva luni fără niciun fel de probleme. Mai sunt izvoare cu apă bună și la noi în Prahova, dar fiecare zonă e cu calitățile ei.

ADVERTISEMENT

La Azuga e apă foarte bună. Apă care la fel de bună, dar nu are debitul ăsta, e la Felix. Nici la noi nu are așa debit. Asta e o binecuvântare de la Dumnezeu”, spune unul dintre turiștii din Prahova ajunși la Băile Herculane, potrivit Libertatea.

Și alte persoane au doar cuvinte de laudă despre ceea ce se întâmplă aici. De altfel, potrivit sursei citate, în weekend, la izvoarele Domogled, se formează cozi de oameni care așteaptă să ia apă plată.

Iar cei care stau mai aproape vin și în timpul săptămânii. Unele persoane au făcut deja un obicei din asta și ajung să ia chiar și 400-500 de litri la un singur drum, astfel încât să își asigure cantitatea necesară.

„Am o casă lângă Lugoj, unde am dus apă de aici. După trei luni nu și-a schimbat nici culoarea, nici gustul. Trece printr-un strat de argilă. Vin oameni de la Drobeta Turnu-Severin (n.r. – 45 de kilometri distanță), de la Orșova, care iau în camionetă câte 400-500 de litri. Eu am pus în recipiente vreo 70 de litri. Îmi ajunge două săptămâni”, a mai spus un localnic, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT