Aceasta este localitatea din România care atrage multe persoane. Este aproape de București și ajungi rapid cu mașina până în Capitală. Sunt magazine și școli, iar casele sunt ieftine. În apropiere se filmează un îndrăgit serial de la Pro TV, Las Fierbinți
Este vorba despre comuna Dridu, situată în județul Ialomița și formată din satele Dridu, care este reședința, și Dridu-Snagov. Localitatea se află la doar 50 de kilometri de București, așa că se poate ajunge ușor cu mașina în Capitală, deoarece drumul durează mai puțin de o oră.
Comuna este situată pe malurile râului Ialomița, aproape de confluența acestuia cu râul Prahova. Dridu este străbătută de șoseaua județeană DJ101, cea care o leagă spre nord-vest de Jilavele, unde se termină DNiD, și spre est de Fierbinți-Târg.
Șoseaua leagă localitatea și de altele din județul Ilfov, precum Grădiștea, Moara Vlăsiei, Balotești (unde se intersectează cu DN1), Corbeanca și Buftea (unde se termină în DN1A). Prin localitate trece calea ferată București-Urziceni, deservită de stația Dridu.
Populația din comună se ridică la 3.213 locuitori, după cum arată ultimul recensământ. Lângă Dridu, se filmează și celebrul serial de comedie de la Pro TV, “Las Fierbinți”, difuzat pe post de 13 ani. Filmările pentru această producție au loc în Fierbinți-Târg.
Un avantaj al localității Dridu este faptul că este foarte aproape de București. Din acest motiv, este un loc ideal pentru cei care își doresc o viață liniștită, dar cu posibilitatea de a ajunge relativ repede în Capitală.
În plus, există școli gimnaziale în Dridu, dar și în satele și localitățile din apropiere. Comuna nu duce lipsă de supermarketuri, de unde locuitorii își pot face cumpărăturile.
Agricultura, cultivarea cerealelor şi a plantelor tehnice, creşterea animalelor și comerțul sunt principalele activități din această localitate.
De asemenea, prețurile caselor din Dridu sunt destul de avantajoase. De exemplu, o casă se vinde cu 65.000 de euro, având și un teren de 4000 mp. Casa are o suprafață utilă de 175 mp, însă este nefinisată, conform unui anunț postat pe o platformă de imobiliare. Locuința are 5 camere și 2 băi, însă este nevoie de renovări atât în interior, cât și în exterior.
Persoanele care vor să-și construiască o casă în Dridu pot cumpăra un teren intravilan. Potrivit unui alt anunț, un teren costă 17.500 de euro și e poziționat chiar la intrarea în localitate dinspre Fierbinți.
Comuna Dridu are și o mănăstire ridicată pe un loc cunoscut sub denumirea de “La Metereze”. Satul Dridu a fost menționat pentru prima oară în secolul al XV-lea. La momentul respectiv, Radu cel Frumos a dăruit zona Mănăstirii Snagov.
Așezarea este, însă, una mult mai veche. Arheologii au descoperit urme de civilizație ce datează încă din epoca fierului, a bronzului, dar și din cultura veche românească și medievală.
Acest sat a fost prima așezare din cultura veche românească cercetată sistematic. Numele de Dridu a fost dat acestei culturi, devenită “ultura Dridu”. Cu toate că satul este unul foarte vechi, Mănăstirea Dridu a fost construită abia în anii 1990, cu ajutorul eforturilor depuse de maica Gabriela Maria Harag, potrivit primariadridu.ro.
Atunci când a decis să ridice lăcașul de cult, aceasta nu avea niciun ban. Credința a ajutat-o să nu renunțe și, în cele din urmă, a reușit să ridice construcția, chiar dacă a avut parte de obstacole și nici nu a primit ajutor, de multe ori. Am primit sprijin inclusiv de la Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Prima piatră de temelie a mănăstirii a fost pusă în 1992.
Măicuța a adus materiale de construcție din Ardeal și Moldova, iar slujbele se oficiau într-un bordei. A fost ridicată o biserică mică de lemn, care acum este paraclisul. Biserica cea mare s-a ridicat în 1997, cu ajutorul soţilor Steluţa şi Dumitru Irinescu.
Biserica poartă trei hramuri. Este vorba despre Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Dumitru Izvorâtorul de mir şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. În 2002, locul a fost sfințit, iar un artist iconar din Bacău s-a ocupat de pictură.