Life

Localitatea din România în care se mută foarte mulți tineri și pensionari. E chiar lângă București, are gară, un parc la fel ca în filme și oamenii sunt mai fericiți. Ajungi la metrou în doar câteva minute și traiul nu este deloc scump

Localitatea din apropierea Bucureștiului care atrage din ce în ce mai multă lume. Aici, o casă cu lac și grădină costă cât un apartament în Berceni.
29.06.2024 | 08:00
Localitatea din Romania in care se muta foarte multi tineri si pensionari E chiar langa Bucuresti are gara un parc la fel ca in filme si oamenii sunt mai fericiti Ajungi la metrou in doar cateva minute si traiul nu este deloc scump
Localitatea din apropierea Bucureștiului unde au început să se mute din ce în ce mai multe persoane. Sursa foto - freepik.com
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, românii au început să migreze din orașe aglomerate către zonele mult mai liniște. Bucureștiul nu mai este nici el prima opțiune a multora, localitățile mici fiind cele care i-au luat locul în topul preferințelor românilor. Iată în ce zonă apropiată de Capitală au început să se mute din ce în ce mai multe persoane.

Mogoșoaia a devenit paradisul celor care vor să trăiască departe de agitația Bucureștiului

Pandemia i-a făcut pe români să își schimbe lista de priorități. Așa se face că, în ultima vreme, nu mulți mai sunt doritorii un stil de viață agitat. Marile orașe au început să piardă teren în fața zonelor liniște.

ADVERTISEMENT

De obicei, românii preferă să locuiască în zone liniștite, dar care să fie aproape de marile orașe. Drept dovadă, mai nou, locuințele din Mogoșoaia sunt la mare căutare.

Comuna Mogoșoaia se află în nord-vestul Capitalei și se poate ajunge foarte ușor aici. Mogoșoaia este una dintre zonele care se află într-o continuă dezvoltare, fapt ce i-a convins pe mulți să facă pasul de a se muta aici.

ADVERTISEMENT

Avantajele achiziției unei locuințe în Mogoșoaia sunt multiple, însă principalul este chiar prețul imobilelor. Cei care au câțiva bani puși deoparte, pot să cumpere o casă în Mogoșoaia cu puțin peste 60.000 de euro. Aceiași bani i-ar da și pe un apartament situat în zonele periferice ale Capitalei.

Pe lângă faptul că locuințele sunt ieftine, cei care aleg să se mute în Mogoșoaia au parte de multă liniște. Aici nu sunt prezente nici aglomerația și nici traficul din Capitală. În plus, în zonă există parcul Palatului Mogoșoaia, o adevărată oază de liniște și relaxare.

ADVERTISEMENT

Mogoșoaia se află în topul preferințelor celor care lucrează în zona de nord a Capitalei

Potrivit site-urilor de imobiliare, cei care aleg să se mute aici sunt cei care lucrează în zona de nord a Capitalei. Drumul nu este deloc unul lung, iar cei care dispun de mașină pot ajunge foarte repede în Pipera sau chiar la Universitate. Astfel de deplasări durează maxim 35 de minute.

Drumul din Mogoșoaia până în București nu trebuie să se realizeze neapărat cu mașina. Cele mai apropiate stații de metrou de Mogoșoaia sunt Străulești și Laminorului. Odată ajuns aici, oricine își poate face diverse legături către toate zonele Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Mogoșoaia este ideală pentru cei care vor să se bucure de natură, fără a fi prea departe de oraș. Aici, se află unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică și anume, Palatul Mogoșoaia. De-a lungul timpului, acesta a atras o mulțime de vizitatori dornici să-i admire arhitectura.

În Palatul Mogoșoaia se află Muzeul de Artă Brâncovenească, dar și alte obiective care merită văzute, măcar o dată-n viață. Cei care aleg să se mute în Mogoșoaia sau, pur și simplu merg în vizită, pot admira Biserica ”Sfântul Gheorghe”, Serele Mogoșoaia sau Capela Gheorghe Bibescu.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici