News

Localitatea din România unde oamenii spun că nu mai pot respira: ”Noi murim aici”. Ce se întâmplă în zonă

Oamenii care locuiesc în Vidra, Berceni și Jilava sunt nevoiți să îndure mirosurile groaznice. Autoritățile vor să construiască încă un depozit de deșeuri.
15.05.2023 | 21:34
Localitatea din Romania unde oamenii spun ca nu mai pot respira Noi murim aici Ce se intampla in zona
Localnicii se împotrivesc construirii unui depozit de deșeuri. Foto: Captura Antena3.
ADVERTISEMENT

Oamenii din Vidra, Berceni și Jilava sunt extrem de îngrijorați după ce au aflat că autoritățile doresc să construiască un nou depozit de deșeuri în apropierea gropii de gunoi Vidra. Aceasta este singura groapă de gunoi din zona București-Ilfov, unde ajung toate deșeurile din această regiune. Localnicii au îndurat mirosurile groaznice de la groapa de gunoi Vidra timp de peste 20 de ani și se tem că situația se va înrăutăți cu construirea unui nou depozit de deșeuri.

Oamenii se sufocă și acuză autoritățile de nepăsare

Reprezentanții Consiliului Județean au declarat că nu există motive de îngrijorare, deoarece vor avea loc consultări și dezbateri cu toți cei implicați. Cu toate acestea, localnicii sunt nemulțumiți și se tem că viitoarea groapă de gunoi le va afecta sănătatea și calitatea vieții.

ADVERTISEMENT

Mulți localnici se plâng că nu au locuri de muncă din cauza impactului negativ pe care groapa de gunoi îl are asupra zonei. “Noi murim aici, să ştiţi. Vara este imposibil să trăiești. Oamenii nu sunt de acord. Nu au mai semnat. Sora mea vrea să se mute, e mult tineret care a plecat”, a afirmat un localnic pentru antena3.

“Ne-au găsit pe noi, cei mai fraieri din tot județul”, a remarcat o femeie care locuiește în apropierea zonei afectate de construirea unui depozit de deșeuri”. “Noi murim aici, să ştiţi. Vara este imposibil să trăiești”, a reclamat un bărbat.

ADVERTISEMENT

Localnicii se împotrivesc construirii unui depozit de deșeuri

Oamenii  sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile vor construi un nou depozit de deșeuri în locul în care se află și groapa de gunoi Vidra. Ei solicită ca autoritățile să găsească o altă locație pentru noul depozit, astfel încât să nu se agraveze și mai mult situația existentă.

„După ce aproape 30 de ani ne-am chinuit cu groapa de gunoi de la Vidra, cu toate mirosurile aduse de aceasta, acum mai avem puțin și ne trezim cu două astfel de gropi, pentru că noua groapă, denumită pompos ‘stație de tratare a deșeurilor’, se va face fix lângă cea veche. Otravă curată, dar în doză dublă”, a spus Vasile Diaconu, vicepreşedinte al Asociaţiei Grup de Acţiune Locală Berceni.

ADVERTISEMENT

Consiliul Județean invită la dezbateri

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov spun că, în cazul în care va fi construit noul depozit de deșeuri, localnicii nu vor fi afectați și că vor fi luate măsuri adecvate pentru a preveni poluarea aerului. Ei promit că vor avea loc dezbateri și consultări cu toți cei implicați înainte de a lua o decizie finală.

“Consiliul Județean Ilfov a luat în calcul înființarea unui centru de management implicat, care să includă o stație de tratare mecanică a deșeurilor. El va corespunde cerințelor europene. Se dorește ca toate părțile implicate să fie ascultate şi să își spună poziția şi să aducă argumente.

ADVERTISEMENT

Reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, ai UAT-urilor Vidra, Jilava, Berceni – sunt localități din proximitatea actualului depozit, dar şi reprezentanți ai DSP Ilfov, Agenția pentru Protecția Mediului, cu toții fac parte din acest grup de lucru pe care l-am înființat”, a explicat Mirabela Dumitrache, reprezentantul CJ Ilfov, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: