Life

Locatarii unui bloc au uscat 50 de felii de pâine pe sârmă. Tradiția bizară pe care o respectă anual

Locatarii unui bloc au surprins pe toți vecinii prin tradiția lor. De ce au uscat 50 de felii de pâine pe sârmă, în fața ușii.
28.10.2022 | 21:30
Locatarii unui bloc au uscat 50 de felii de paine pe sarma Traditia bizara pe care o respecta anual
Ce reprezintă tradiția feliilor de pâine pe sârmă. Sursa foto: facebook/Wowbiz
ADVERTISEMENT

Într-un bloc din România o familie și-a surprins toți vecinii. Asta după ce a scos două uscătoare, pe hol, le-au pus în fața ușii, iar pe ele a întins 50 de felii de pâine.

Tradiție bizară într-un bloc din țară. O familie a uscat 50 de felii de pâine pe sârmă

Mulți au făcut ochi mari când au văzut feliile de pâine așezate astfel, ba chiar s-au și amuzat. Un trecător a decis să pozeze și să posteze pe un grup de Facebook, fiind nedumerit.

ADVERTISEMENT

Potrivit wowbiz.ro, toți internauții și-au pus la rândul lor apoi semne de întrebare. La un moment dat, o femeie a venit cu clarificări.

Tradiția se respectă la final de octombrie. Ce semnifică

La mijloc ar fi vorba despre o tradiție, originară din partea Ardealului. Spre final de octombrie, se usucă la aer 50 de felii de pâine, iar mai apoi se fărămițează, pentru a se arunca în fața casei.

ADVERTISEMENT

 ”Se face la final de octombrie și e tradiție să iei 50 de felii de pâine”, a explicat o internaută.

Nu se cunosc detalii dacă tradiția provine din alte țări sau dacă este strict specifică poporului nostru, cert este că doar în Ardeal se cunoaște. După ce firimiturile se aruncă în fața casei, se spune că persoanele care vor avea cei mai mulți porumbei adunați se vor bucura de un an îmbelșugat, plin de roade.

ADVERTISEMENT

”Că e obicei de la țară, ok, dar nu ai cum să le pui la uscat în scara blocului”, ”Cea mai amuzantă postare”, ”Aș ghici că cineva usucă pâinea pentru porumbei”, sunt o parte dintre reacțiile oamenilor la postare.

Dincolo de ironii, unii români și-au exprimat interesul de a proceda asemeni locatatilor din blocul cu pricina. Asta pentru a vedea dacă anul viitor, într-adevăr, se vor bucura de belșug pe toate planurile.

ADVERTISEMENT

România este unul dintre locurile din lume unde tradițiile încă mai sunt păstrate cu sfințenie. Dacă la oraș o parte din ele au dispărut, în mediul rural încă se manifestă interes față de respectarea datinilor.

ADVERTISEMENT