Sport

Locație de vis pentru tragerea la sorți a grupelor Euro U21. România se află în urna a 2-a și scapă de trei adversari „horror”

Tragerea la sorți pentru Campionatul European la U21 va avea loc la Ateneul Român. România, din calitate de țară gazdă, este calificată direct în grupele competiției.
29.09.2022 | 11:19
Locatie de vis pentru tragerea la sorti a grupelor Euro U21 Romania se afla in urna a 2a si scapa de trei adversari horror
Tragerea la sorți a grupelor Campionatului European U21 din 2023 va avea loc la București. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT
29-09-2022
08:27

România U21 se află în a 2-a urnă a tragerii la sorți pentru grupele Euro 2023

Formația pregătită de Emil Săndoi se află în a doua urnă a tragerii la sorți alături de Anglia, Italia și Țările de Jos.

URNA 1: Spania, Portugalia, Germania, Franța
URNA 2: Țările de Jos, Anglia, Italia, România (poziția B1)
URNA 3: Croația, Elveția, Belgia, Cehia
URNA 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziția A1)

 

România U21 va fi prezentă în grupele Campionatului European U21 din 2023 din postura de țară gazdă. Într-o situație similară se află și Georgia, țara alături de care România va organiza Turneul Final Euro U21 din 2023.

Ateneul Român, locație de vis pentru tragerea la sorți a grupelor Euro U21 din 2023

București va fi orașul care va găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European U21 din 2023. Astfel, la Ateneul Român, pe 18 octombrie, România își va afla adversarele din grupele Campionatului European de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Fotbal prin intermediul unui comunicat de presă. „Marți, 18 octombrie, de la ora 19:00, la București, în incinta Ateneului Român, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Echipele participante la turneul final sunt România și Georgia, din postura de țări gazdă, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Elveția, Italia, Anglia, Franța, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca și Israel. 

Cele 16 echipe naționale vor fi împărțite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală. Ediția din 2023 va stabili și echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ADVERTISEMENT

Fiind gazdă, Franța este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franței”, se arată într-o parte din comunicatul FRF.

România pune la dispoziție 4 arenee pentru Campionatul European U21 din 2023. Stadioanele Steaua, Giulești, „Dr. Constantin Rădulescu” și Cluj Arena vor fi meciuri de la turneul final de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Partida de deschidere a Campionatului European va avea loc în România, în timp ce marea finală se va disputa în Georgia.

România, gazdă la Campionatul European U21 și cu 24 de ani în urmă

„Tricolorii mici” au găzduit turneul final al Campionatului European U21 și în 1998. România a avut un parcurs onorabil la prima participare din istorie la un astfel de turneu.

ADVERTISEMENT

România U21 se impunea în a 8-a grupă de calificare, dar era oprită în sferturile de finală de echipa similară a Olandei, scor 2-1. Tot cu Olanda, formația antrenată acum de Emil Săndoi a remizat, scor 0-0 pe Cluj Arena.

„Tricolorii” au întâlnit echipa U21 a Olandei și la Campionatul European U21 din 2021. Echipa antrenată atunci de Adrian Mutu a remizat, scor 1-1, datorită golului superb marcat de Andrei Ciobanu din lovitură liberă.

ADVERTISEMENT