News

Lockdown de 6 zile în Iran în așteptarea valului cinci! Țara importă vaccinuri doar dacă nu provin din SUA sau Marea Britanie

Lockdown de 6 zile a fost anunțat în Iran, țară care se află în așteptarea valului cinci de COVID-19!
14.08.2021 | 21:40
Lockdown de 6 zile in Iran in asteptarea valului cinci Tara importa vaccinuri doar daca nu provin din SUA sau Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Dacă mai toate țările se tem de un eventual val al patru al pandemiei de coronavirus situația în Iran este una cât se poate de clară. Aici, autoritățile au anunțat că intră într-un mini-lockdown din cauza valului cinci.

De altfel, Iranul a raportat în ultimele 24 de ore  nu mai puțin de 466 de decese și 29.700 de cazuri noi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Lockdown de 6 zile în Iran în așteptarea valului cinci de coronavirus!

Mai mult decât atât, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătăţii din Iran a declarat că guvernul de la Teheran se gândeşte să importe vaccinuri occidentale.

Există însă o singură condiţie. Acestea nu trebuie să nu fie produse în SUA sau Marea Britanie. Nu există restricții pentru altă țară.

ADVERTISEMENT

Autorităţile au anunţat că va fi impusă o izolare generală, timp de şase zile. Ziariștii de la The Guardian spun că această carantină generală va fi impusă în toate oraşele.

Lockdown-ul prevede închiderea tuturor bazarurilor, pieţelor, cinematografelor, restaurantelor, sălilor de sport şi birourilor publice.

ADVERTISEMENT

De remarcat că întreaga carantină va începe din prima zi a săptămânii viitoare şi va dura până sămbăta viitoare.

În acelaşi timp a fost emisă şi o interdicţie de călătorie între oraşele iraniene, interdicţie care va dura de duminică până vineri.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Iran a reuşit să vaccineze cu schema completă doar 3,8 milioane. Există însă un total de 80 de milioane de locuitori.

O altă statistică neagră a țării este legate de numărul de decese. Astfel, de la începutul pandemiei de COVID-19, Iran a bifat nu mai puțin de 97.208 de decese şi 4.389.085 cazuri confirmate.

De asemenea, Ministerul iranian al Sănătăţii a transmis săptămâna trecută mai mult de 500 de decese legate de coronavirus într-o singură zi, un record de la debutul pandemiei în cea mai afectată ţară din Orientul Apropiat şi Mijlociu.

ADVERTISEMENT