Lockdown parțial în Germania și Franța, toată luna noiembrie: ”Trebuie să acționăm acum!”

Ana Mirea   
în HotNews
28/10/2020, 21:50
Lockdown parțial în Germania și Franța, toată luna noiembrie: ”Trebuie să acționăm acum!”
Germania va intra în lockdown parțial, iar Franța va anunța noi măsuri în această seară. Foto: digi24

UPDATE ora 21:27: Franța impune lockdown parțial pe tot teritoriul țării. Conform declarației președintelui Emmanuel Macron de la ora 21:00, se impun noi măsuri ce vor fi intra în vigoare vineri la miezul nopții și care se vor menține cel puțin până la data de 1 decembrie.

Începând cu ziua de vineri, se intră în regim de lockdown parțial pe tot teritoriul Franței. Școlile, colegiile și liceele rămân deschise, dar se vor întări măsurile de protecție.

Barurile și restaurantele se închid, însă lucrătorii din serviciile publice își vor menține activitatea, precum și cei care nu pot lucra de la distanță.

Se reintroduce sistemul de „declarații” ce le vor permite oamenilor să iasă din casă pentru un timp limitat și pe o distanță limitată, pentru cumpărături, vizite scurte la domiciliul persoanelor care au nevoie de ajutor, activități sportive reduse, precum și pentru plimbări scurte.

Călătoriile în interiorul țării vor fi posibile, dar granițele rămân închise pentru cei care doresc să intre, în afara cetățenilor francezi.

 

Se iau noi măsuri împotriva pandemiei de coronavirus peste tot în Europa: Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, iar Franța este așteptată și ea să anunțe noi restricții miercuri seară.

Cele două țări europene anunță noi măsuri de carantină împotriva coronavirusului, conform digi24.ro.

În Germania se vor închide barurile, sălile de sport și alte spații de acest tip.

Germania și Franța anunță noi măsuri împotriva pandemiei

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, potrivit agenţiilor Reuters, DPA şi EFE.

„Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum”, a spus şefa guvernului de la Berlin, avertizând că situaţia este „foarte serioasă” şi că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

„Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a mai atenţionat Angela Merkel.

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe – nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile – este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.

Cancelarul a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.

În ultimele 24 de ore Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de coronavirus şi 85 de decese, menţinând în continuare rata infectărilor şi a deceselor sub cea a multora dintre ţările vecine.

 

Închide ×