News

Lockdown pentru nevaccinați, o măsură aproape de implementare în Austria

Austria este extrem de aproape de a impune un lockdown pentru cetățenii nevaccinați. Avertismentul a fost lansat joi de cancelarul Alexander Schallenberg.
11.11.2021 | 18:33
Lockdown pentru nevaccinati o masura aproape de implementare in Austria
ADVERTISEMENT

Austria, stat cu o rată de vaccinare de 65%, este foarte aproape de a impune un lockdown pentru cetățenii nevaccinați. Anunțul a fost făcut joi, de cancelarul Alexander Schallenberg.

La mijlocul acestei săptămâni, statul din centrul Europei a raportat 11.975 de infectări cu Covid-19, un record absolut în toată perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, cancelarul Schallberg spune că Austria se află la doar câteva zile distanță de o posibilă plasare în carantină a milioane de cetățeni care nu sunt vaccinaţi anti-Covid.

Austria, aproape de a impune un lockdown pentru nevaccinați. Avertismentul cancelarului Alexander Schallenberg

La finele lunii octombrie, oficialii de la Viena avertizau că, în cazul în care se va ajunge la o situație dramatică în secțiile de terapie intensivă din Austria, persoanele nevaccinate trebuie să se aștepte la noi restricții.

ADVERTISEMENT

Între timp, situația din acest stat s-a agravat, iar numărul de îmbolnăviri a explodat. În acest context pandemic complicat, a devenit o chestiune de doar câteva zile înainte ca austriecii nevaccinaţi să fie obligaţi să trăiască într-un lockdown strict, a dat de înțeles cancelarul Alexander Schallenberg.

În timpul unei vizite de joi la Bregenz, în vestul Austriei, Schallenberg a spus că un lockdown pentru cei nevaccinati este ”probabil inevitabil”. Acesta a mai adăugat că cei nevaccinați se confruntă cu o iarnă și niște sărbători de Crăciun ”incomode”.

ADVERTISEMENT

”Nu văd de ce două treimi din populație ar trebui să-și piardă libertatea, pentru că o treime se îndoiește de vaccin. Pentru mine, este clar că nu ar trebui să existe restricții pentru cei vaccinați din solidaritate față de cei nevaccinati”, a spus Schallenberg, conform ABCNews

Cancelarul Austriei, despre rata de vaccinare de 65%: ”Rușinos de scăzută”

În prezent, aproximativ 65% din populația Austriei este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus, una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre țările occidentale.

ADVERTISEMENT

Cancelarul austriac a spus că această rată de vaccinare de 65% este ”ruşinos de scăzută” şi i-a îndemnat pe compatrioții lui să meargă imediat să se vaccineze.

Pentru a impulsiona vaccinarea, Guvernul de la Viena a hotărât recent ca angajații din multe domenii să fie obligați începând din 1 noiembrie să prezinte la locul de muncă certificatul de vaccinare, dovada că au trecut prin boală sau să se testeze în mod regulat.

Numărul noilor infectări din Austria a crescut din nou şi a atins un nivel record, după ce 11.975 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Din noiembrie 2020 nu mai raportase Austria cifre atât de ridicate de infecții.

ADVERTISEMENT