News

Locomotivă cuprinsă de flăcări, în județul Iași. Peste 200 de persoane erau în vagoane

Un nou incident feroviar în România, în Iași, acolo unde o locomotivă a fost cuprinsă de flăcări. Peste 200 de persoane erau în vagoane.
29.05.2023 | 10:43
Locomotiva cuprinsa de flacari in judetul Iasi Peste 200 de persoane erau in vagoane
O locomotivă a unui tren de călători a fost cuprinsă de flăcări, în Iași. Sute de persoane evacuate de urgență. Sursa foto: ISU Iași / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O locomotivă a unui tren de călători a fost cuprinsă de flăcări, luni dimineața, în județul Iași. Peste 200 de persoane erau în vagoane în momentul în care a izbucnit acest incendiu.

O locomotivă a unui tren de călători a fost cuprinsă de flăcări, în Iași. Sute de persoane evacuate de urgență

Din primele informații, incendiu din prima zi a săptămânii a izbucnit la o locomotivă aflată în gara de la Scânteia, judeţul Iaşi. Din datele autorităților, este vorba despre trenul care circulă în direcţia Tecuci-Iaşi. Din fericire nu s-au anunțat victime.

ADVERTISEMENT

Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină în gara ieșeană pentru a stinge un incendiu izbucnit la locomotiva trenului Regio 6311. Un total de circa 200 de persoane au fost evacuate în regim de urgență.

Mecanicul de locomotivă a fost primul care a intervenit pentru stingerea incendiului. Totodată, acesta a sunat la numărul unic pentru situaţii de urgenţă, 112, şi a cerut ajutor. Locomotiva diesel a fost decuplată pentru a limita efectele incendiului.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări reiese că, la trenul Regio 6311, în staţia Scânteia, locomotiva 768 a Depoului Galaţi a avut o degajare de fum la un motor de tracţiune. Imediat, pentru a se evita o tragedie, locomotiva Diesel a fost decuplată de la tren fără nicio problemă, iar călătorii au fost evacuaţi din tren. Pasagerii au fost preluaţi de un alt tren care venea de la Galaţi.

Anunțul CFR Călători în legătură cu acest incident

Din datele oferite ulterior de CFR Călători aflăm că incidentul a avut loc puțin după ora 8.00. Autoritățile anunță că în niciun moment nu a fost pusă în pericol siguranța pasagerilor.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 29 mai 2023, în jurul orei 08.14, în stația Scânteia, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R6311 care circulă pe ruta Tecuci – Iași.

Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol.

ADVERTISEMENT

Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, au transmis reprezentanţii CFR Călători.

ADVERTISEMENT
Tags: