News

Locomotiva unui tren, cuprinsă de flăcări. Traficul feroviar, blocat pe tronsonul Constanța-Timișoara Nord

04.02.2021 | 13:46
Locomotiva unui tren cuprinsa de flacari Traficul feroviar blocat pe tronsonul ConstantaTimisoara Nord
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic s-a produs, joi după-amiază, la locomotiva unui tren marfar care circula pe ruta Constanţa – Timişoara Nord şi transporta cereale. Focul a izbucnit în apropiere de Domaşnea, judeţul Caraş-Severin.

La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar circulaţia feroviară a fost întreruptă pe magistrala 900, în zona staţiei Luncaviţa.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu există victime și nici pericol de propagare a incendiului. Locomotiva a fost distrusă complet, dar următoarele 3 vagoane de lângă ea sunt goale, fără marfă.

Locomotiva unui tren de marfă care circula pe ruta Constanţa – Timişoara Nord a fost cuprinsă de flăcări

Detaşamentul de Pompieri Caransebeş intervine de urgenţă cu două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, la un incendiu care a cuprins o locomotivă, pe raza localităţii Domaşnea, la intrare sub pasarelă.

ADVERTISEMENT

Nu se înregistrează victime”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Din păcate, nu este singurul incident de acest gen care s-a petrecut recent pe raza județului Caraș Severin. Aproximativ 60 de angajaţi ai unei firme cu profil de confecţii textile din Reşiţa au fost evacuaţi din sediu, miercuri după-amiază, în urma unui incendiu care s-a produs la unul dintre transformatoarele de curent electric ale clădirii.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, pentru lichidarea incendiului au intervenit de urgenţă trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi o autospecială de intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa.

Au fost salvate bunuri în valoare de circa 2 milioane de euro, aflate în interiorul clădirii în care funcţiona firma de confecţii textile.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, flăcările au izbucnit în urma unui scurtcircuit la panoul de comandă al tabloului electric. Cauza exactă va fi cunoscută, însă, la finalul anchetei aflate în desfășurare.

ADVERTISEMENT
Tags: