News

Locuitorii din Beijing, în goană după provizii, în magazine. Se tem de o carantină ca în Shanghai. Anunțul autorităților care i-a speriat

Aglomerație în magazinele din Beijing. Oamenii își fac provizii și au golit rafturile, de teamă că vor intra într-o carantină similară cu cea din Shanghai. Anunțul autorităților care i-a speriat.
26.04.2022 | 11:04
Locuitorii din Beijing in goana dupa provizii in magazine Se tem de o carantina ca in Shanghai Anuntul autoritatilor care ia speriat
Locuitorii din Beijing au golit rafturile magazinelor, făcându-și provizii. Sursa foto: captură video The Guardian
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Beijing au dat buzna în magazine pentru a se aproviziona cu mâncare și toate produsele necesare supraviețuirii. De teamă că vor fi închiși în case, la fel ca în Shanghai, oamenii au lăsat mulțimi de rafturi goale.

Locuitorii din Beijing au golit rafturile magazinelor, aprovizionându-se. Anunțul autorităților care i-a speriat

Totul are loc după ce autoritățile din cel mai mare cartier din Beijing, Chaoyang, unde se află peste 3 milioane de cetățeni, au anunțat o testare în masă: de trei ori pe săptămână, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

S-a hotărât o astfel de testare odată ce au început să crească brusc cazurile de coronavirus, în capitala chineză. Oamenii și-au luat multe legume, tăiței, carne proaspătă, cofraje cu ouă și hârtie igienică.

Di, un chinez din cartierul Chaoyang, în vârstă de 63 de ani, și-a cumpărat două pungi de legume. El spune că îi vor fi suficiente pentru o perioadă de 8-10 zile.

ADVERTISEMENT

Luni, China a raportat 3.266 persoane infectate cu virusul SARS-COV2, fiind simptomatice, iar alte 20.454 de cazuri asimptomatice.

Cele mai multe s-au identificat în Shanghai: 19.455. În Beijing s-au descoperit 19 cazuri, dintre care 14 simptomatice.

ADVERTISEMENT

”Actualul focar de la Beijing se răspândește pe furiș din surse care au rămas încă necunoscute și se dezvoltă rapid”, a declarat un oficial chinez, citat de sursa menționată.

Garduri împotriva coronavirusului în Shanghai

În Shanghai deja s-a trecut la un alt nivel. În fața blocurilor/caselor unde s-au depistat cazuri pozitive, autoritățile au amplasat garduri verzi, înalte de doi metri, pentru a se asigura că nimeni nu-și va părăsi imobilul.

ADVERTISEMENT
Garduri anti-Covid în Shanghai
Garduri anti-Covid în Shanghai. Sursa foto: BBC

 

Au fost și zone unde oamenii au manifestat revoltă, astfel că acolo nu s-au mai amenajat garduri. Shanghai se află la a patra săptămână de izolare. Sunt deja mulți locuitori care au rămas fără alimente, apă și produsele necesare.

Zilele trecute, pe rețelele de socializare circulau filmulețe în care chinezii din Shanghai țipau la ferestre, de disperare că nu sunt lăsați să iasă afară. Asta în timp ce o dronă patrula pe deasupra orașului, din care se auzea o voce ce îi îndemna să stea adăpostiți.

”Este atât de lipsit de respect faţă de drepturile oamenilor, să foloseşti bariere metalice pentru a îi închide ca pe nişte animale domestice”, a scris un internaut pe rețeaua de socializare Weibo, referindu-se la gardurile anti-Covid.

ADVERTISEMENT
Tags: