News

Locuitorii din Constanța, treziți de un mesaj Ro-Alert cod roșu. Fenomene extreme prognozate

Furtunile și ploile abundente au ajuns și la malul mării. În noaptea de vineri spre sâmbătă, locuitorii din Constanța au fost treziți de un mesaj Ro-Alert cod roșu. ANM a prognozat fenomene extreme.
03.09.2022 | 09:28
Locuitorii din Constanta treziti de un mesaj RoAlert cod rosu Fenomene extreme prognozate
Mesaj Ro-Alert privind un cod roșu de furtuni, emis sâmbătă dimineața în Constanța. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La fel ca întreaga țară, și județul Constanța a intrat, vineri, sub avertizare de furtuni și ploi abundente. La malul mării, fenomenele extreme au ajuns în cursul nopții.

Mesaj Ro-Alert privind un cod roșu de furtuni, emis sâmbătă dimineața în Constanța

În noaptea de vineri spre sâmbătă, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un cod roșu nowcasting de vreme rea, valabil pentru mai multe localități din Constanța.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, cei de la ISU Constanța au transmis și un mesaj Ro-Alert. Acesta îi avertiza pe oameni de vremea periculoasă, chiar în mijlocul nopții, potrivit presei locale.

”Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de ploi, valabil în noaptea de 3 septembrie, până la ora 4.00.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Cogealac, Agigea, Corbu, Istria, Săcele, Grădina.

În aceste zone se vor semnala averse torenţiale ce vor depăși 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină”, se arăta în avertizarea ANM, notează Focuspress.

ADVERTISEMENT
Avertizare meteo RO-Alert, Constanța. Sursa foto: focuspress.ro

Până la ora 10.00, județul Constanța se află sub cod portocaliu de ploi abundente și furtuni.

Conform ANM, în zonă se așteaptă perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat peste 70…80 l/mp. Aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii.

Ploaie torențială pe Autostrada A2 și A4

A plouat abundent și pe A2 Constanța-București şi A4 Ovidiu-Agigea, anunță centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 105-144, precum şi pe tot tronsonul Autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea, plouă torenţial, fiind acumulări de apă pe carosabil, existând risc de acvaplanare”, a transmis, sâmbătă dimineața centrul Infotrafic.

Date fiind aceste condiții meteo dificile, poliţiştii recomandă şoferilor să conducă cu foarte mare atenţie, reducând semnificativ viteza de deplasare, măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi evitaţi bruscarea manevrelor efectuate.

ADVERTISEMENT