News

Locuitorii din Fucking schimbă numele orașului, sătui de turiștii care fură mereu semnul localității

27.11.2020 | 12:26
Locuitorii din Fucking schimba numele orasului satui de turistii care fura mereu semnul localitatii
ADVERTISEMENT

Locuitorii din localitatea austriacă Fucking au hotărât să schimbe numele satului în care trăiesc. Decizia vine după ce oamenii s-au săturat de turiștii care furau constant indicatoarele din localitate.

Nici glumele făcute pe seama denumirii satului nu le mai aduceau locanicilor nicio bucurie, iar prezența constantă a turiștilor, doar pentru a face poze cu semnele rutiere i-au dus la capătul răbdării.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit unui proces verbal al consiliului local, comunitatea cu aproximativ 100 de locuitori, așezată la 350 de kilometri de Viena, va purta numele de Fugging, începând cu prima zi a anului următor, scrie The Guardian.

Satul Fucking își schimbă numele, după ce localnicii s-au săturat de glumele turiștilor

Conform autorităților, pe lângă glumele care i-au exasperat pe localnici, indicatoarele cu numele localității au fost furate de câteva ori, obligându-i să folosească beton pentru a preveni furturile. Schimbarea denumirii a fost supusă la vot de mai multe ori în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

„Pot confirma că satul va fi redenumit. Chiar nu vreau să mai spun nimic nimic în plus, am avut destulă frenezie mediatică pe această temă în trecut”, a declarat primarul respectivului sat, Andrea Holzner, pentru presa locală.

Așezarea datează oficial din anul 1070, dar bazele acesteia au fost puse de un nobil bavarez, pe nume Focko, încă din secolul al VI-lea. Numele actual a fost descoperit prima dată într-o hartă din anul 1825.

ADVERTISEMENT

Totodată, localnicii au fost surprinși să descopere numele satului lor într-un roman al lui Kurt Palm, romancier austriac. Actiunea unuia dintre romanele sale s-a desfășurat în respectiva locație, iar ecranizarea ulterioară a cărții, în filmul Bad Fucking, le-a adus celebritatea fuckingerilor.

Deși majoritatea locuitorilor erau sătui de glume apărute în special pe rețelele de socializare, au apărut și voci care nu au susținut această decizie. Păreri ca „nu mai are nimeni simțul umorului în aceste zile?” și „li se face publicitate gratuită, ar trebui să fie fericiți că au un nume așa de amuzant” au apărut în presa austriacă.

ADVERTISEMENT

În apropriere de Fucking se alfă alte două cătune cu nume amuzante: Oberfucking si Unterfucking. Până în momentul de față nu s-a luat nicio hotărâre cu privire la o posibilă modificare a denumirii acestora.

ADVERTISEMENT