ADVERTISEMENT
News

Locuitorii din Ploiești vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Politicienii au explicat motivul

Autor: Flaviu Popa | 25.08.2020 | 23:44
Locuitorii din Ploiești vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare. Politicienii au explicat motivul
Ploieștenii se vor pensiona anticipat din cauza poluării

Locuitorii din Ploiești și zonele învecinate vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare, din cauza poluării.

ADVERTISEMENT

Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care locuitorii din Ploiești și comunele situate la o distanță de 8 kilometri de municipiu vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Laura Fulgeanu-Moagher, potrivit Observatorul Prahovean.

ADVERTISEMENT

Ploieștenii vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani

„Astăzi în plenul Camerei Deputaților, a fost adoptat proiectul de lege pe care l-am inițiat în 2019, prin care locuitorii din Ploiești și din comunele Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Berceni, Bărcănești, Pucheni și Brazi, plus satul Strejnicu, pe o rază de cel puțin 8 km de la marginea municipiului, vor avea dreptul la reducerea vârstei de pensionare cu doi ani fără penalizarea prevazută la art.65, alin.(4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice”, a anunțat politicianul.

În proiectul de lege ajuns la Senat se preciza că vor beneficia de această facilitate „persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea permanentă din cauza prelucrării țițeiului”.

ADVERTISEMENT

Vor fi luate în considerare Ploieștiul și comuna Brazi, precum orice localitate pe o rază de 8 kilometri în raport cu Ploieștiul și Brazi.

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a lansat o petiție on-line la începutul lunii august pentru a strânge semnături care să permită includerea municipiului în zonele afectate de plouarea generată de industria de rafinare a petrolului.

ADVERTISEMENT

Modelul există deja în zeci de orașe și comune din județul Hunedoara, unde locuitorii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare din cauza poluării.

Între timp, în restul țării, vârsta standard de pensionare pentru femei va crește treptat până în anul 2028, până la 63 de ani, iar stagiul de cotizare, care este în prezent 32 de ani, va crește până la 34 de ani. Această prevedere și un șir de alte reguli privind vârsta de pensionare au intrat în vigoare începând  cu 1 iulie 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!