News

Locuitorii din Sectorul 1, terorizați de hoți. Mesajul care a fost lipit în interiorul scărilor de bloc

Locuitorii din Sectorul 1 au ajuns să fie terorizați de hoți, inclusiv în scările de bloc, astfel că administratorii au luat măsuri pentru a-i ajuta pe oameni.
02.06.2023 | 14:18
Locuitorii din Sectorul 1 terorizati de hoti Mesajul care a fost lipit in interiorul scarilor de bloc
Locuitorii din Sectorul 1, terorizați de hoți. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

În consecință, administratorii au împânzit scările de bloc cu mesaje menite să atragă atenția locatarilor. ”Atenție la hoți!”, se poate vedea scris cu litere mari pe aceste afișe, printre altele. Tot mai mulți administratori de blocuri din Sectorul 1 al Bucureștiului s-au plâns că hoții sparg apartamentele sau încearcă să jefuiască oamenii în scara blocului.

Bucureștenii, terorizați de hoți

Mai mult, administratorii de bloc și polițiștii au lansat o serie de sfaturi pentru ca românii să nu mai cadă așa ușor victima hoților din scările de bloc. În primul rând, oamenii sunt sfătuiți să nu mai deschidă ușa necunoscuților când sună la interfon și în niciun caz să nu primească necunoscuți în apartament.

ADVERTISEMENT

Totodată, oamenilor le este transmis să nu se laude pe rețelele de socializare atunci când pleacă de acasă, de exemplu în vacanță, și să nu-și facă niciodată public programul în perioada concediilor. În cazul în care ar exista bănuieli că hoții au ajuns în bloc, oamenii ar trebui să sune de urgență la Poliție, indiferent că e cea locală sau națională, conform Observatornews.ro.

Hoții din România acționează de obicei la pont, adică își studiază foarte atent victima înainte de a face o mișcare. Fie că e vorba de o persoană vulnerabilă, pe care o atacă în scara blocului, fie că e vorba de un apartament sau o casă în care hoții au certitudinea că se află lucruri de valoare, infractorii vor avea tot timpul informații utile despre ținta aleasă.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu e cel al unui locuitor din Brăila, care s-a trezit că a rămas fără zeci de mii de euro după ce a fost prădat de hoți chiar în noaptea de Revelion. Atunci, hoții care au acționat, cel mai probabil, la pont, au fost prinși după ce polițiștii Biroul Investigații Criminale Brăila, sprijiniți de polițiști din cadrul Secției 1 și Poliție Rurală Brăila, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au percheziționat domiciliile a șapte bărbați.

Hoții s-au dovedit a fi doi tineri de 20 și 27 de ani din Cuza-Vodă, un bărbat de 34 de ani din Brăila și doi minori de 17 ani din Cuza-Vodă și Tichilești. Aceștia au ajuns la Poliție unde au fost reținuți pentru 30 de zile în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

ADVERTISEMENT

”În noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, tânărul în vârstă de 17 ani, din satul Tichilești, cu ajutorul acordat de celelalte persoane prin asigurarea pazei și furnizarea informațiilor esențiale, ar fi pătruns prin escaladarea balconului și forțarea ușii și a ferestrei, într-un apartament situat în municipiul Brăila, de unde ar fi sustras 45.000 de euro și alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare totală de peste 225.000 de lei”, transmiteau atunci reprezentanții IPJ Brăila.

Între timp, într-un apartament din Reșița hoții furau peste jumătate de milion de lei, apartamentul fiind deținut de o femeie de 66 de ani. Cei doi hoți au fost prinși în cele din urmă. “În urma investigațiilor efectuate de către polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și Poliția Municipiului Reșița, în cursul zilei de ieri, au fost identificați doi bărbați de 24 și 26 de ani, din Reșița, bănuiți de comiterea faptei, unul dintre aceștia fiind depistat în trafic în județul Timiș, cu sprijinul colegilor de la Poliția Orașului Gătaia.

ADVERTISEMENT

Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin”, anunțau atunci polițiștii. Specialiștii au făcut mai multe percheziții domiciliare pentru a încerca să recupereze prejudiciul.

ADVERTISEMENT