News

Locuitorii unei insule din SUA, fericiți că Trump a pierdut alegerile. Au scăpat de “Casa Albă de iarnă”

13.11.2020 | 10:48
Locuitorii unei insule din SUA fericiti ca Trump a pierdut alegerile Au scapat de Casa Alba de iarna
ADVERTISEMENT

Odată cu preluarea mandatului de către Joe Biden pe 20 ianuarie 2021, locuitorii din Palm Beach vor pute răsufla ușurați. Heliportul de la Mar-a-Lago nu va mai putea fi folosit.

Timp de aproape patru ani, Mar-a-Lago a funcționat pe post de „Casa Albă de iarnă” a președintelui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Președintele american a cumpărat proprietatea în 1981, după ce statul american a returnat-o moștenitorilor lui Marjorie Merriweather Post, a cărei familie a avut un imperiu al cerealelor și care o donase Serviciul Național al Parcurilor.

Care este povestea heliportului din Mar-a-Lago?

Unul dintre avantajele statutului de “Casa Albă de iarnă” era un heliport aprobat de oraș, astfel încât Marine One să-l poată duce pe președinte în interiorul și în afara domeniului de 17,5 acri fără a bloca traficul.

ADVERTISEMENT

Când a aprobat heliportul pe peluza de vest a terenului de la ocean la lac, Consiliul Local a stipulat că este „pentru afaceri legate doar de biroul președintelui”, heliportul trebuie înlăturat odată ce actualul președinte părăsește funcția.

Palm Beach nu permite heliporturi sau elicoptere, temându-se că insula ar putea ajunge la fel ca alte comunități luxoase în care elicopterele sunt folosite drept taxiuri de cei super-bogați.

ADVERTISEMENT

Vecinii s-au plâns că zgomotul și curenții de aer produși de masivele elicoptere Marine One vor fi perturbatoare, le vor distruge amenajările și vor fi utilizate de membrii clubului. Însă oficialii orașului sperau că heliportul îi va permite lui Trump să folosească Marine One pentru a naviga înainte și înapoi de la Aeroportul Internațional Palm Beach fără a provoca blocaje de trafic și închideri de drumuri.

Heliportul nu a avut totuși niciun efect asupra închiderile de drumuri impuse de Serviciul Secret în jurul Mar-a-Lago, iar Podul Southern Boulevard este închis când Marine One este în aer.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2017, în timp ce familia Trump își petrecea vacanța la Mar-a-Lago, un elicopter privat a fost văzut pe heliport. Elicopterul era coproprietatea DT Connect II și DT Connect II Member Corp. Fiii președintelui, Eric și Donald Trump Jr., sunt directori ai acestor companii, potrivit înregistrărilor corporative de stat.

Heliportul a fost finalizat în februarie acelui an și utilizat pentru prima dată în aprilie 2017 de același elicopter corporativ Trump. Nu se știe cine a folosit elicopterul atunci, dar nu președintele; Serviciul secret a declarat pentru Associated Press că președintele nu poate zbura cu un elicopter privat, relatează Palm Beach Daily News.

Cum a ajuns Mar-a-Lago în proprietatea lui Donald Trump?

Din 1924 până în 1927, moștenitoarea companiei de cereale Marjorie Merriweather Post a construit Mar-a-Lago, o stațiune și reper istoric național situat în Palm Beach, Florida. După moartea ei, ea a lăsat proprietatea Serviciul Național al Parcurilor în speranța că președinții o vor folosi ca o „Casă Albă de iarnă”.

Clădirea se întinde pe 10.220 de metri pătrați și are 128 de camere. În interiorul său se află clubul Mar-a-Lago, destinat exclusiv membrilor, care oferă un centru spa, camere de lux și alte facilități generoase.

Merriweather nu a lăsat suficiente fonduri pentru întreținerea proprietății, așa că un act al Congresului din 1981 a returnat-o fundației sale. Donald Trump a cumpărat proprietatea în 1985 și a însărcinat-o pe soția sa de atunci Ivana Trump să o managerieze.

Trump a vizitat proprietatea frecvent de când a devenit președinte.

Vecinii nu l-au vrut pe Trump la Mar-a-Lago, iar consiliul municipal i-a spus nu lui Trump în 1992. Trump a trebuit să lupte pentru a obține proprietatea.

El a oferit 25 de milioane de dolari pentru proprietate și a fost refuzat. Așa că a cumpărat lotul de la malul mării în fața proprietății pentru 2 milioane de dolari și a amenințat că va bloca vederea la ocean a lui Mar-a-Lago, ridicând o casă imensă.

În cele din urmă, Trump a obținut conacul, terenul de 7 hectare și tot mobilierul pentru mai puțin de 8 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT