Locul de muncă din România unde salariul ajunge la 3.900 de euro net. În ciuda remunerației generoase, românii nu sunt dispuși să se angajeze aici.
În ultima vreme, piața locurilor de muncă din România a trecut prin multe schimbări. Pretențiile românilor au crescut și ele, iar salariul joacă un rol crucial atunci când vine vorba de angajare.
Este foarte bine cunoscut faptul că în sectorul public, salariile sunt mult mai mari decât în cel privat. Însă, se pare că există și domenii care nu îi atrag deloc pe români, în ciuda faptului că salariul se apropie de 4.000 de euro net.
Chiar dacă poate părea ireal, în România, la stat, există locuri de muncă unde angajații sunt remunerați cu 3.900 de euro net. Din păcate, posturile disponibile nu sunt deloc pe placul românilor.
De aproape 2 ani, CNAS a scos la concurs 5 posturi de specialiști IT. Salariul e cu mult peste media națională, dar se pare că românii nu sunt convinși. Drept dovadă, momentan, doar 2 dintre cele 5 posturi au fost ocupate.
Potrivit Larisei Mezinu-Bălan, vicepreședinte CNAS, în primă fază, concursul a fost promovat de 3 persoane. Pe parcurs, una dintre ele a renunțat, din cauza volumului mare de muncă din cadrul CNAS.
CNAS oferă contract de muncă nederminat pentru posturile de specialist IT disponibile. Cele cinci posturi disponibile sunt de expert hardware și virtualizare, expert network, soft advanced, baze și expert DevOps. Pentru ocuparea unuia dintre aceste locuri de muncă, candidații trebuie să susțină o probă scrisă și un interviu.
Pentru aceste locuri de muncă, studiile superioare sunt un criteriu esențial, la fel ca și specializările în domeniul tehnologiei informațiilor și telecomunicațiilor. De asemenea, experiența este și ea crucială, fiind necesari minim 5 ani de muncă în domeniul tehnologiei informației.
Românii care vor să aplice pentru un astfel de loc de muncă trebuie să știe că lista atribuțiilor nu este deloc una scurtă. În funcție de postul pentru care aplică, atribuțiile sunt diferite. În general, viitorul angajat trebuie să participe la proiectele CNAS, să analizeze riscurile și fiabilitatea aplicațiilor și să colaboreze cu experții în baze de date.
De asemenea, specialistul IT se ocupă de proiectarea și configurarea aplicațiilor și face instalarea, configurarea și administrarea mecanismelor de conectare la bazele de date. Tot pe lista de atribuții se mai regăsește și obligativitatea de a revizui aplicații software, de a proiecta structuri de date și de a întocmi rapoarte tehnice.