News

Locul de muncă din România plătit cu 500 de lei pe zi pe care tinerii îl evită: ”Ai pauze de masă, de țigară și cafea”

Locul de muncă din țara noastră pentru care primești zilnic 500 de lei, dar nu e pe placul tinerilor. Angajații au pauză de masă, țigară și cafea.
11.05.2024 | 15:10
Locul de munca din Romania platit cu 500 de lei pe zi pe care tinerii il evita Ai pauze de masa de tigara si cafea
Locul de muncă din țara noastră pentru care primești zilnic 500 de lei, dar nu e pe placul tinerilor. Angajații au pauză de masă, țigară și cafea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Locul de muncă din România plătit cu 500 de lei pe zi pe care tinerii îl evită. Angajatorii oferă pauze de masă, de țigară și cafea, dar din păcate oamenii nu se înghesuie să muncească în acest domeniu de activitate.

Locul de muncă din țara noastră pentru care primești zilnic 500 de lei, dar nu e pe placul tinerilor. Angajații au pauză de masă, țigară și cafea

Locul de muncă din țara noastră pentru care primești zilnic 500 de lei, dar nu e pe placul tinerilor. Angajații au pauză de masă, țigară și cafea. Salariul a crescut față de anul anterior și poate ajunge până la 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că o singură persoană poate încasa lunar suma de 3.000 de euro, un venit care nu poate fi ignorat. Cu toate acestea sunt puține persoane care doresc să conducă un tractor pe câmpurile din România.

În fiecare an fermierii se confruntă cu lipsa de personal în acest domeniu pentru că nu găsesc oameni interesați. Majoritatea preferă să plece peste hotare, în țări precum Franța, Italia, Anglia, Germania și Spania.

ADVERTISEMENT

„Tinerii nu se mai îndreaptă spre genul ăsta de meserie, liceele agricole nu sunt deloc la căutare. Pentru ei e o rușine să muncească așa ceva, e o rușine să fie tractoriști. Toți visează la mașini de lux și vile, dar când să muncească e mai greu.

Și cumva unii cred că dacă lucrează tractoriști vor fi exploatați. Nu, nici vorbă. La mine, dacă ești tractorist și nu numai, ai pauze de masă, de țigară și cafea, dar nu abuza de asta.

ADVERTISEMENT

Nu zice nimeni să nu aprinzi o țigară, dar muncește și fii serios”, a declarat Dan Câmpean, fermier, conform Adevărul. Mai mult decât atât, tractoriștii pot câștiga și venituri mai mari dacă fac ore suplimentare.

Ce salarii pot avea tractoriștii din România

Fermierii și asociațiile agricole susțin că tractoriștii din România pot câștiga salarii foarte avantajoase. Recordul este deținut de un angajat care lucrează la o companie din Ardeal și care încasează peste câteva mii de lei.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să lucreze pe tractor sau pe combină trebuie să aibă un minim de cunoștințe în domeniu, nu doar permis de conducere pentru această categorie. Din păcate, în țara noastră sunt puțini calificați pentru a manevra astfel de utilaje.

ADVERTISEMENT
Tags: