News

Locul de muncă din România unde se oferă un salariu de 100 de euro pe zi. Plata se face după muncă, dar puțini români sunt interesați de ofertă

Preferința românilor pentru un loc de muncă care de cele mai multe ori este dorit în străinătate. Câștigurile se ridică la 100 de euro pe zi
17.06.2024 | 20:48
Locul de munca din Romania unde se ofera un salariu de 100 de euro pe zi Plata se face dupa munca dar putini romani sunt interesati de oferta
Românii nu mai pleacă în străinătate la cules de căpșuni și preferă să cultive cireșe. Câștigul este același. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii renunță la recoltarea căpșunilor în Spania și preferă să stea în România pentru culesul cireșelor. În timpul sezonului de vârf al fructelor autohtone, fermierii sunt gata să ofere până la 100 de euro pe zi pentru lucrătorii sezonieri.

De ce românii aleg să rămână acasă pentru culesul cireșelor

Conform informațiilor de la Vremea Nouă, în Stănilești, o găleată de cireșe cântărind șapte kilograme este plătită cu 10 lei. Cu un număr de 45-50 de găleți pe zi, câștigul zilnic ajunge la aproximativ 500 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă un venit de 100 de euro pe zi, adică 2.500 de euro net pe lună, luând în considerare o lună iunie cu 25 de zile lucrătoare, excluzând duminicile.

Un muncitor sezonier a povestit pentru Vremea Nouă că el și soția sa merg pentru o zi de muncă și câștigă 1.000 de lei, echivalent cu aproximativ 200 de euro. Lucrează în livada din Huși timp de trei-patru luni pe an și banii câștigați îi ajung pentru întregul an.

ADVERTISEMENT

Conform calculelor sale, pentru 25 de zile lucrătoare, câștigă 2.500 de euro net pe zi. În patru luni, acesta strânge 10.000 de lei, indiferent dacă lucrează la culesul de prune, mere, cireșe sau alte activități în livadă. Este mulțumit că nu mai trebuie să meargă în străinătate pentru a lucra la culesul fructelor, considerând că acolo sunt tratat ca un sclav.

„Culeg cu soția mea împreună câte 90-100 de găleți pe zi. Duc acasă până în 1.000 de lei zilnic. Și în România se câștigă foarte bine. În străinătate, am lucrat 12 ani, dar era mai greu ca aici. Câștigam 35 de euro pe zi, aici 100 de euro pe zi.

ADVERTISEMENT

Așa era munca plătită în Grecia când lucram acolo. Le spun tuturor care lucrează afară să se întoarcă în România, că e mai bine de 1.000 de ori. Acolo ești sclav. Aici ești respectat. Am 40 de ani și de 7 ani nu mai plec la muncă în afară”, spune Nicu pentru sursa citată.

Ce sumă scoate la final din această afacere fermierul

Bărbatul lucrează în această livadă timp de 3-4 luni pe an și câștigă în total 10.000 de euro, indiferent de tipul de fructe pe care le culege sau de alte activități din livadă.

ADVERTISEMENT

Un tânăr care s-a întors recent acasă nu mai vrea să plece să lucreze în străinătate: „Aici câștigăm la fel. Ce rost are?”. La livada de cireși ajunge cu autobuzul pus la dispoziție de angajator.

„Eu culeg 40 de găleți de cireşe și câștig 400 de lei pe zi. Împreună cu soția facem cam 600-700 de lei, depinde cât tragem. În străinătate, câștigam 100 de euro, dar aici e mai bine, la cireșe. În primul rând esti acasă”, povestește tânărul.

„De la noi din fermă cireșele se vând cu 8 lei/kg, dar nu prea avem clienți. Nu mai merg cireșele la piață ca în trecut. Vin și cumpără câte 300 de kilograme pe zi. Când îi întrebi de ce așa puțin, spun că nu mai este forță de cumpărare la români.

Noi le mai dăm la industrie sau în rețelele de hipermarketuri. De oamenii din livadă sunt foarte mulțumit. Culeg cu spor și își dau interesul. Am cam 90-100 de oameni pe zi, mulți din Vetrișoaia”, a precizat proprietarul livezii de cireşe, pentru Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși