Life

Locul de muncă în care poți câștiga și 300 de lei pe zi. Românii nu se înghesuie și angajatorii sunt disperați. Caută acum nepalezi, pakistanezi sau srilankezi

Locul de muncă unde poți primi chiar și 300 de lei pe zi, dar pe care românii nu și-l doresc. Angajatorii sunt nevoiți să apeleze la străini.
21.06.2024 | 08:53
Locul de munca in care poti castiga si 300 de lei pe zi Romanii nu se inghesuie si angajatorii sunt disperati Cauta acum nepalezi pakistanezi sau srilankezi
Locul de muncă plătit cu 300 de lei la care oamenii nu se îngrămădesc. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit bine, dar care nu îi atrage deloc pe români. Angajatorii nu știu ce să mai facă și, deși sunt dispuși să scoată bani frumoși din buzunar, nu au cu cine să lucreze.

Locul de muncă plătit bine pe care românii îl refuză

Cererea de muncă în agricultură și zootehnie a crescut, dar situația este paradoxală. Deși ofertele sunt bine remunerate, românii nu se înghesuie deloc să muncească în aceste domenii.

ADVERTISEMENT

Astfel că, fermierii și agricultorii sunt nevoiți să caute muncitori străini pentru a-și putea susține afacerile. Locul de muncă este plătit chiar și cu 300 de lei pe zi, cu tot cu bonusuri, dat fiind că vara este cel mai aglomerat sezon.

În Dâmbovița, pe o plantație cu afine, sunt căutați 1000 de zilieri. Românii, însă, nu se grăbesc să meargă. Andi Mihai, director comercial, a menționat că oamenii primesc 140-150 de lei pe zi și că este nevoie de forță de muncă aproximativ două luni și jumătate.

ADVERTISEMENT

În lipsa lucrătorilor locali, angajatorii sunt disperați. Așa au ajuns cei care au plantații de cătină să lucreze cu deținuți, care acceptă să muncească pentru tariful minim, mai ales că în acest mod le sunt reduse și pedepsele.

Se caută muncitori străini

În timp ce locul de muncă plătit bine este refuzat de români, fermierii din Maramureș oferă zilierilor 150 și 200 de lei pe zi, cazare, trei mese calde, țigări și haine. Cu toate acestea, au redus numărul de animale.

ADVERTISEMENT

În plus, după ce oamenii au întâmpinat probleme care, conform unui crescător de animale, „vin și cer bani în avans, mint că e bolnav cineva din familie, și de le dai pleacă, nu-i mai vezi. Nu stau mult”, s-a apelat la muncitori străini.

ADVERTISEMENT

Muncitori din Nepal, Pakistan, Sri Lanka și alte țări sunt motivați de câștigurile mult mai mari decât cele din locurile din care vin. Soluție este, însă, una temporară și trebuie găsite măsuri pe termen lung.

Autoritățile și angajatorii trebuie să colaboreze, pentru a îmbunătăți condițiile și a-i atrage pe români. De ajutor ar fi investiții în educație și formare profesională, precum și stimulente financiare, scrie playtech.ro. 

Tags: