Există locuri de muncă unde se pot câștiga și 8.000 de lei pe lună, fără să fie nevoie de studii superioare, experiență, nici măcar de absolvirea unui liceu.
Aceste locuri de muncă se află în România, nu în străinătate, sunt cu program part-time, angajatorii oferă până la 8.000 de lei pe lună și nu cer experiență sau diploma de liceu.
Cei sau cele care vor primi astfel de job nu vor lucra în condiții grele sau toxice ci în medii unde muzica și distracția primează. Astfel, potrivit site-urilor de profil, sunt la căutare job-urile de „clientă falsă” și dansatoare de club.
Deși astfel de locuri de muncă nu sunt populare și rămân controversate, ele sunt bine plătite iar programul de lucru este avantajos, scrie cancan.ro.
Spre exemplu, pe un site de specialitate, un club din București, aflat în Sectorul 4, a postat un anunț de angajare pentru dansatoare și cliente false. Nu se cer studii, nici măcar o diplomă de BAC, nu se cere experiență.
Anunțul precizează că cei care aplică trebuie să aibă minim 18 ani împliniți. Salariile sunt cuprinse între 150 și 300 de lei pe seară, plus un comision între 25 și 50%, „în funcție de experiența în domeniu”, tipul de contract fiind unul de colaborare.
„Club de noapte angajează dansatoare și cliente false cu vârsta minimă de 18 ani indiferent de nivelul de experiență. Oferim salariu între 150 și 300 lei pe seară și comision între 25% și 50% în funcție de experiența în domeniu. Clubul este situat în Centrul Istoric, pe o stradă foarte circulată”, se arată în descrierea jobului.
Făcând un calcul, rezultă că cei care primesc acest job pot primi un salariu lunar între 4.000 și 8.000 de lei. Clientele false sunt angajate și pentru a promova un club și pentru a-i întreține pe realii clienți care vin și consumă acolo.
Un alt anunț similar, postat tot pe un site de specialitate, oferă un „câștig minim garantat” de 5.000 de lei pe lună, „în inima Bucureștiului”. „Angajăm dansatoare, hostess și cliente false, indiferent de nivelul de experiență. Oferim un salariu atractiv între 150 și 300 lei pe seară, alături de un comision între 25% si 50%, în funcție de experiență în domeniu”.
Clientele false sunt angajate și pentru a promova un club și pentru a-i întreține pe realii clienți care vin și consumă acolo. Această strategie este controversată dar se practică de multă vreme în cluburile din Occident.