Life

Locul de muncă în care poți lua și 300 de lei pe zi. Românii fug de acest job și nici nu vor să audă. Angajatorii sunt disperați așa că aduc oameni din străinătate

Locul de muncă bine plătit de care fug toți românii. Din cauza lipsei de personal, uneori, se apelează la ajutorul deținuților.
14.06.2024 | 08:13
Locul de munca in care poti lua si 300 de lei pe zi Romanii fug de acest job si nici nu vor sa auda Angajatorii sunt disperati asa ca aduc oameni din strainatate
Locul de muncă bine plătit de care fug toți românii. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Piața locurilor de muncă din România este un tărâm al extremelor. În timp ce unii românii găsesc cu greu un job stabil, alții fug de muncă. Surprinzător sau nu, la noi există locuri de muncă bine plătite de care fuge toată lumea. Din lipsă de personal, angajatorii se văd nevoiți să apeleze la străini.

Românii fug tot mai mult de locul de muncă plătit cu 300 de lei pe zi

Românii își găsesc cu greu un loc de muncă de care să fie mulțumiți. De cele mai multe ori, partea salarială îi face pe mulți să refuze anumite joburi. Însă, există și locuri de muncă bine plătite pentru care nu se ”bate” nimeni.

ADVERTISEMENT

Sezonul de vară este unul dintre cele mai aglomerate pentru fermierii și agricultorii din România. Sunt o mulțime de treburi de făcut, așa că este constant nevoie de o mână de ajutor.

În România, zilierii sunt din în ce mai greu de găsit. Aproape că niciun român nu mai vrea să presteze astfel de servicii. Tocmai de aceea, agricultorii și fermierii au început să apeleze la oamenii din străinătate, dornici de muncă.

ADVERTISEMENT

În prezent, la noi în țară, un zilier primește 300 de lei pe zi, la care se adaugă și alte bonusuri. Deși nu este deloc o sumă de neglijat, se pare că românii nu sunt deloc convinși să accepte astfel de munci.

Agricultorii și fermierii au ajuns să lucreze cu deținuții

Agricultorii și fermierii aproape că s-au împăcat cu ideea că nu găsesc români dornici să fie zilieri. Tocmai din acest motiv, de cele mai multe ori, apelează la oamenii din străinătate care să îi ajute cu diverse munci.

ADVERTISEMENT

Nu doar străinii sunt o variantă pentru agricultorii și fermierii din România. În cazuri extreme și din lipsă de personal, unii dintre ei apelează chiar și la deținuți. Persoanele private de libertate sunt plătite cu tariful minim, însă, au parte și de alte beneficii. La patru zile lucrate, li se scade o zi din pedeapsă.

Agricultorii și fermierii din România s-au asigurat că oferă cele mai bune condiții celor care vor să îi ajute la treburile zilnice. Totuși, se pare că nici banii și nici bonusurile nu sunt suficient de convingătoare pentru români.

ADVERTISEMENT

Potrivit cancan.ro, proprietarii unei ferme din Maramureș se confruntă în fiecare an cu dificultate găsirii zilierilor. Aceștia oferă 200 de lei pe zi, la care se adaugă și cazare, trei mese calde, haine și țigări. În ciuda faptului că oferta este atractivă, românii nu se ”bat” pentru ea.

Din cauza dificultății găsirii oamenilor dornici de muncă, uneori, fermierii sunt nevoiți să apeleze la măsuri drastice. De exemplu, mulți dintre ei au ales să micșoreze inclusiv efectivul de animale.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”