News

Locul de muncă plătit cu 3000 de lei pe lună. Lucrezi doar 4 ore pe zi

Locul de muncă plătit cu 3000 de lei pe lună. Salariații lucrează doar patru ore pe zi. Domeniile în care se fac angajări.
15.02.2024 | 08:16
Locul de munca platit cu 3000 de lei pe luna Lucrezi doar 4 ore pe zi
Locul de muncă plătit cu 3000 de lei pe lună. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Locul de muncă plătit cu 3000 de lei pe lună, pentru care optează foarte persoane care au deja o activitate sau care vor să își suplimenteze veniturile. Domeniile în care se fac angajări în această perioadă.

3000 de lei pe lună pentru acest loc de muncă

Pandemia COVID-19 a schimbat în mod clar piața locurilor de muncă din întreaga lume și a adus oportunități neașteptate pentru salariați. Munca de acasă și job-urile part-time au devenit extrem de populare și preferate de angajați, cât și de angajatori.

ADVERTISEMENT

Însă, observăm că în 2024 doar 8,2 la sută dintre companiile din România vor să crească numărul job-urilor part-time, arată un sondaj eJobs. Acesta a fost realizat în ianuarie 2024, pe un eșantion de 170 de companii.

Anul trecut au existat 72.000 de job-uri part-time disponibile pe eJobs, dintr-un total de 370.000. La ora actuală, din 25.000 de locuri de muncă postate pe platforma de recrutare, 3.800 sunt cu jumătate de normă.

ADVERTISEMENT

„La aproximativ 15% se află nivelul aplicărilor pentru aceste joburi. Candidații, mai ales cei foarte tineri, fiind interesați de oportunitățile care le permit să acumuleze experiență în timpul studiilor.

Dacă vorbim despre categorii de vârstă mai mari de 24-25 de ani, atunci vedem în special candidați care au deja un job. Sunt în căutarea unei surse suplimentare de venit, respectiv un loc de muncă part-time”, a transmis Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Salariul mediu pentru un job part-time este de 3.000 de lei pe lună, potrivit datelor Salario. Suma de bani nu este una de neglijat, având în vedere că se lucrează 4 ore pe zi. Pe lângă un astfel de loc de muncă, un angajat poate desfășura încă o activitate.

Domeniile în care se fac angajări

Cele mai multe locuri de muncă part-time sunt găsite în domenii precum retail, servicii, arte / entertainment, call-center / BPO, PR. De asemenea, angajări se fac și în transport /logistică și advertising / marketing, arată eJobs.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește salariile, cei care lucrează part-time în arte sau entertainment pot câștiga 3.000 de lei net. Ei sunt urmați de angajații din transport și logistică. Câștigul lor poate fi de 2.500 de lei net.

Salariații din retail, care au un program cu jumătate de normă, pot câștiga 2.200 de lei net. Pentru advertising, marketing, PR și servicii, salariul mediu net pentru un job part-time este de 2.100 de lei. Cel mai mic câștig îl obțin cei care lucrează în call-center, 2000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT