Dacă îți cauți de muncă, află că poți câștiga și peste 200 de lei pe zi. Nu contează vârsta și nici experiența. Se fac angajări pe bandă rulantă chiar acum, în perioada verii. Ce trebuie să facă angajații?
Cine vrea să muncească la zi o poate face chiar pe sume consistente. O mulțime de persoane angajează astfel de oameni, având în vedere că e nevoie de o mână de ajutor la culesul recoltei.
Astfel, locul de muncă unde poți câștiga 200 de lei pe zi este cel în agricultură. Cine culege fructe și legume fie de pe câmp, fie din sere ori solarii, poate să câștige în jur de 15 lei pe oră.
La finalul zilei o persoană poate pleca acasă, deci, cu peste 200 de lei pe zi. Totodată, este asigurată mâncarea în unele zone, dar și alte necesități ale angajaților. Pe de altă parte, condițiile de muncă sunt unele cât se poate de grele.
„Cornuri dimineața, cafea, o bere la prânz, încă o bere mai târziu, îi iau de acasă, îi duc după-amiaza acasă”, spune un fermier. Astfel, zilierii lucrează la temperaturi de peste 40 de grade în jur de 12 ore pe zi.
În ceea ce privește sumele oferite, se pare că s-a ajuns la aproape 15 lei pe o singură oră. Totodată, există și pauze. Iar în unele cazuri zilierii pot avea chiar și un program mai lung, după caz.
Și vârsta chiar nu este un impediment la acest loc de muncă unde poți câștiga peste 200 de lei pe zi. Sunt persoane care au și peste 60 de ani, dar care vor să câștige bani și să vină atât cât pot.
Totodată, unele persoane au și probleme de sănătate. Totuși, le este mai ușor să câștige bani în acest mod, fără a mai fi nevoie de alte documente și fără alte criterii în momentul angajării.
„Cam la 3 euro pe oră s-a ajuns la noi, 15 lei ora. Nu-i plătim neapărat la oră. Dar am făcut o medie și cam aici s-a ajuns. Am observat că dacă îi ții mai mult într-o zi trebuie să pui ceva peste, altfel după o săptămână nu mai vin.
Dacă tu ai prelungit programul cu o oră-două și nu ai suplimentat acolo să fie media cât plătești în 8 ore, în 10 ore, i-ai pierdut. (…) Vin oameni de 60 de ani și peste, care au câte șapte-opt pastile, de inimă, de diabet. Vin pentru că sunt neajunsuri. Ei, normal, ar trebui să stea acasă, oamenii ăștia”, a declarat legumicultor din localitatea Pleșoiu, județul Olt, citat de Adevărul.