News

Locul de suflet în care Gigi Becali și mama lui s-au retras să se roage! Mulți spun că locul e blestemat

10.04.2019 | 13:51
Gigi Becali a plecat să se roage la mănăstire

Se apropie marea sărbătoare a Paștelui, așa că Gigi Becali a pornit într-un tur al mănăstirilor din județul Vâlcea. Este bine cunoscută dragostea patronului clubului de fotbal FCSB față de valorile creștine, astfel că celebrul om de afaceri nu putea rata ocazia de a se reculege la unele dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult din țară.

Gigi Becali și mama lui au mers să se roage într-un loc blestemat

Însoțit de mama sa, Gigi Becali a pornit într-un tur al mănăstirilor din județul Vâlcea, poposind pentru început la Pătrunsa. Apoi, latifundiarul din Pipera a urcat la Frăsinei, pentru a se reculege. În ceea ce o privește pe mama sa, Alexandrina, aceasta nu a putut ignora legământul Sfântului Ierarh Calinic, astfel că a rămas să se roage la Biserica de Jos.

Potrivit acestui legământ, doar bărbații au voie să urce la Frăsinei. Potrivit tradiției creștine, orice femeie care încalcă această regulă nescrisă va avea parte de un destin tragic. De-a lungul timpului, au existat persoane care nu au vrut să dea crezare acestui mit și nu le-a mers tocmai bine. Un astfel de exemplu este cel al Veronicăi Bulai, mama Monicăi Gabor, care a luat în glumă blestemul de la Muereasca și a doua zi a murit.

Se spune că această mănăstire este blestemată
Se spune că această mănăstire este blestemată

Blestemul de la Muereasca

Frăsinei este locul mistic în care și cei mai îndrăzneți dintre pelerini pășesc cu sfială, din cauza blestemului Sfântului Calinic.  La scurt timp de la ridicarea mănăstirii, Sfântul Calinic le-a interzis tuturor femeilor să intre în acest lăcaș de cult.

Acest sfânt lacaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască. Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse, şi iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor fericitul bine. Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867” , este textul ce stă scris pe piatra de legământ a Sfântului Calinic.

 

Tags: