Life

Locul de vis din Grecia de care puțini români știu. Arată mai spectaculos decât Santorini și e și mai ieftin

Există un loc de vis în Grecia de care puțini români știu. Arată mai spectaculos decât Santorini, dar e cu mult mai ieftin.
31.05.2023 | 08:24
Locul de vis din Grecia de care putini romani stiu Arata mai spectaculos decat Santorini si e si mai ieftin
Locul de vis din Grecia de care puțini români știu. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cei care plănuiesc o vacanță în Grecia vara asta, ar fi bine să știe de acest loc superb. Doar grecii îl vizează anual, așa că nu e de mirare. Are peisaje rupte dintr-un basm, iar prețurile nu pot fi comparate cu alte stațiuni de renume.

Locul de vis din Grecia de care mulți turiști nu știu

Locurile precum Santorini și Mykonos din Grecia au devenit extrem de populare printre turiști. Totuși, ambele destinații pot fi scumpe și destul de aglomerate. Există însă și alte variante, mult mai ieftine, dar și mult mai interesante.

ADVERTISEMENT

Nu departe de Santorini se află un loc mai puțin cunoscut. Acesta se mândrește cu o arhitectură și o frumusețe naturală, rămânând în același timp “neatins” de turiști. Mulți spun că este mai frumos decât Santorini și nu e de mirare.

Mulți greci aleg să meargă aici în vacanțe, evitând aglomerația. Este vorba despre insula Folegandros, care se află în apropiere de Paros, precum și de Santorini. Totuși, este mult mai puțin vizitată decât insulele mai cunoscute ale Greciei.

ADVERTISEMENT

Chiar și cei de la CNN au inclus locația în topul celor mai frumoase șapte sate din Europa. “Străzile din Santorini sunt pline de admiratori. Dar pe Folegandros, o insulă din apropiere, veți găsi o arhitectură similară.

Străzi pavate cu ardezie, clădiri vopsite în alb decorate cu flori colorate, ocazional biserica ortodoxă greacă cu o cupolă albastră strălucitoare, fără aglomerație.”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare aici

Chiar și agențiile de turism din Grecia spun că insula a reușit să își păstreze farmecul constant. Având în vedere că puțini sunt cei care știu de ea. Și totuși de ce evită turiștii să o viziteze? În realitate, spre deosebire de Santorini, există și un dezavantaj.

Un motiv pentru care oamenii nu o vizitează la fel de mult ca pe celelalte insule este faptul că nu are propriul aeroport. Totuși, pentru cei care își doresc într-adevăr o experiență fabuloasă, aici se poate ajunge cu ușurință cu feribotul din Atena, cu plecări și sosiri zilnice, sau cu o barcă din Santorini sau Pireu.

ADVERTISEMENT

Pe insulă se află trei sate, cel mai mare fiind Chora, care domină oceanul. De asemenea, plaja Karavostasi și plaja Angali sunt câteva dintre întinderile populare de nisip care sunt legate de sat prin drum.

În ceea ce privește tarifele, acestea sunt mai mult decât atractive. Turiștii se pot caza în aceste case, cu vedere la mare, cu prețuri care pornesc de la 140 de lei pentru o singură noapte. De asemenea, mâncarea nu este nici ea cât de scumpă precum în alte zone.

ADVERTISEMENT