Life

Locul din Europa care i-a îngrozit pe doi turiști străini. Deși este unul fascinant, experiența le-a lăsat un gust amar

Un loc din Europa de altfel fascinant i-a îngrozit pe doi turiști străini. Aceștia au fost traumatizați după întreaga experiență.
02.09.2023 | 14:44
Locul din Europa care ia ingrozit pe doi turisti straini Desi este unul fascinant experienta lea lasat un gust amar
Locul din Europa care i-a îngrozit pe doi turiști străini. Sursă foto: Pinterest, TikTok . colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi turiști au vrut să dea o șansă unui celebru loc din Europa. Era cunoscut pentru arhitectura, dar și pentru priveliștea din zonă. Chiar și așa, pentru Isabella Highfield și partenerul ei a fost o totală dezamăgire.

Locul din Europa care i-a îngrozit pe doi turiști străini

Isabella Highfield din Sydney și iubitul ei au decis să meargă în Europa. Au ales coasta Amalfi, de altfel un loc extrem de apreciat de pe continent. Se pare însă că cei doi aveau să trăiască o dezamăgire. 

ADVERTISEMENT

Întinderea de 50 de kilometri de coastă de-a lungul marginii sudice a Peninsulei Sorrentine din Italia este una dintre cele mai faimoase zone de coastă din lume. În fiecare an, sute de mii de oameni vin de departe și de pretutindeni pentru a se bucura de experiență.

În ciuda reputației pe care o are acest loc din Europa, cei doi turiști au fost dezamăgiți. Isabella Highfield a publicat un videoclip care susținea că regiunea a fost una cu adevărat neplăcută.

ADVERTISEMENT

Deși a recunoscut că în realitate Coasta Amalfi a fost “unul dintre cele mai frumoase locuri în care a fost vreodată”, în afară de aspectul estetic, nu a fost o fană. Locul e complicat și de altfel și extrem de periculos.

Totodată, Isabella a spus că prinderea unui autobuz aglomerat acolo s-a simțit oribil. Mijloacele de transport în comun la câțiva centimetri unul de altul și alergând cu “100 km” prin orice loc.

ADVERTISEMENT

“A trebuit să luăm autobuzul spre Minori… a durat mai bine de o oră. Când spun că nu am mai trăit așa ceva în viața mea, nu e puțin spus. Vorbesc despre o stradă cu sens unic pe care reușesc cumva să încapă trei, patru benzi de mașini, în funcție dacă sunt oameni parcate pe marginea drumului.

Autobuzele circulă la propriu cu 100 km/h, învârtindu-se, învârtindu-se pe la colțuri. Este sălbatic, iar ei doar claxonează pe la colțuri pentru siguranță. Sincer, am crezut că o să mor”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Cât costă o porție de paste în Amalfi

O altă dezamăgire a fost feribitoul de la Amalfi la Positano. Acolo era o singură coadă, spune tânăra, iar sute de turiști își așteptau rândul. Totodată, pentru a mai prinde loc, deși aveau bilet, erau nevoiți să se împingă, altfel nu mai puteau intra.

Dincolo de aglomerație, o altă dezamăgire trăită în acest loc din Europa a fost reprezentat de prețuri. O simplă porție de paste costa în jur de 200 de lei. Tocmai din acest motiv, cei doi au preferat să se abțină.

“36 de euro pentru o farfurie de paste. Este doar făină și apă”, a spus ea, explicând că nu a cumpărat acest fel de mâncare și că nu ar fi făcut-o niciodată la acest preț. După întreaga experiență din Europa, tânăra și partenerul său au confirmat că Amalfi este un loc frumos.

Chiar și așa, cei doi au mai dezvăluit că tot în Italia mai sunt și alte zone spectaculoase. Acestea sunt cu mult mai ieftine și de asemenea, mult mai sigure și mai liniștite, notează Mirror.

ADVERTISEMENT