Life

Locul din România aflat în topul celor mai primitoare destinații din lume. Este lăudat de platforma Booking

Regiunea din țara noastră care nu lipsește din topul realizat de Booking. Este încadrată printre cele mai ”călduroase” din lume.
27.01.2023 | 11:52
Locul din Romania aflat in topul celor mai primitoare destinatii din lume Este laudat de platforma Booking
Regiunea din țara noastră care nu lipsește din topul realizat de Booking. Este încadrată printre cele mai ”călduroase” din lume. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din România aflat în topul celor mai primitoare destinații din lume. Este lăudat de platforma Booking care în fiecare an realizează un clasament în funcție de comentariile primite de la turiștii de pretutindeni.

Regiunea din țara noastră care nu lipsește din topul realizat de Booking. Este încadrată printre cele mai ”călduroase” din lume

Una dintre cele mai mari agenții de turism online a dezvăluit care este topul celor mai ospitaliere locuri din lume. Potrivit Booking, o regiune din România se clasează pe un loc foarte bun în acest clasament important.

ADVERTISEMENT

Mai exact, turiștii care au ajuns în țara noastră au declarat că Mureșul este cea mai frumoasă regiune. Zona se află pe locul 5, în timp ce primul loc este ocupat de Epirus din nord – vestul Greciei datorită spațiului muntos și accidentat.

Oamenii au rămas impresionați de regiunea aflată între lanțul muntos Pindos și Marea Ionică. Pădurile virgine, Lacurile Dragonului (lacuri de munte mitice) și versanții neîmblânziți oferă foarte multe activități.

ADVERTISEMENT

Caiacul, raftingul și canotajul sunt doar câteva dintre sporturile pe care turiștii le pot face acolo. Arachtos este considerat unul dintre cele mai frumoase și provocatoare râuri pentru caiac, în timp ce Voidomatis trece prin defileul impresionant al Vikos.

Cele mai primitoare regiuni din lume

  1. La Rioja, Spania
  2. Epirus, Grecia
  3. Oberosterreich, Austria
  4. County Down, UK
  5. Mureș, România
  6. Marlborough, Noua Zeelandă
  7. Ninh Binh, Vietnam
  8. Limon, Costa Rica
  9. Newfoundland și Labrador, Canada
  10. North Dakota, Statele Unite ale Americii.
ADVERTISEMENT

Ce poți admira în județul Mureș

Printre locurile pe care turiștii le pot vizita în județul Mureș din România se află orașul Târgu-Mureș sau grădina zoologică care adăpostește 500 de animale din diferite specii, de la pești, la păsări, reptile sau mamifere.

Ștrandul Weekend este o altă atracție turistică, la fel și Palatul Culturii care este una dintre cele mai importante instituții culturale din Târgu-Mureș. Cetatea Sighișoarei, Castelul Bethlen din localitatea Criș sau Saschiz nu trebuie ratate de oameni anul acesta.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Sovata, numită și Perla județului Mureș, trebuie trecută, de asemenea, pe lista turiștilor care vor să descopere țara noastră. Parcul Natural Defileul Mureșului Superior și Pădurea Mociar sunt alte două zone spectaculoase.

Cele mai ospitaliere orașe din întreaga lume:

  1. Polignano a Mare, Italia
  2. Hualien, Taiwan
  3. San Sebastian, Spania
  4. Dresda, Germania
  5. Klaipeda, Lituania
  6. York, Marea Britanie
  7. Ushuaia, Argentina
  8. Porto de Galinhas, Brazilia
  9. Mexico City, Mexic
  10. Coasta de Aur, Australia.
ADVERTISEMENT