Life

Locul din România care a fost desemnat Destinația Anului 2024. Are un peisaj de basm și i-a înnebunit pe turiștii străini

Locul din România care a fost desemnat Destinația Anului 2024. Peisajul e de basm și i-a impresionat pe turiștii străini.
27.06.2024 | 17:01
Locul din Romania care a fost desemnat Destinatia Anului 2024 Are un peisaj de basm si ia innebunit pe turistii straini
Locul din România desemnat Destinația Anului 2024. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România desemnat Destinația Anului 2024. Peisajul este unul de basm și i-a atras și pe turiștii străini. Este un concept foarte interesant la noi în țară. Vizitatorii de toate vârstele se pot bucura de atracțiile acestui loc.

Locul din România desemnat Destinația Anului 2024. Peisajul de basm i-a uimit pe turiști

În România există numeroase locuri apreciate atât de turiștii români, cât și de cei străini. Sunt multe destinații turistice care merită vizitate, indiferent dacă este vorba despre cele aflate la mare sau la munte.

ADVERTISEMENT

Destinațiile sunt pentru toate gusturile, de la locuri în inima naturii, cu peisaje de vis, la clădiri impresionante, parcuri tematice și de distracție. Turiștii veniți din toate părțile au de unde alege dacă vor să-și petreacă un sejur interesant.

Mini Transilvania Park, din județul Harghita, a fost desemnat câștigător al categoriei “Distracție și aventură” la “Destinația Anului 2024”. Locul se află la Băile Seiche, aproape de orașul Odorheiu Secuiesc.

ADVERTISEMENT

Este singurul parc tematic și multicultural de la noi din țară. Acesta deține 130 de machete care reprezintă clădiri și localități istorice, precum și castele, mănăstiri, cetăți medievale și biserici fortificate din Transilvania, potrivit Adevărul.

Cele mai reprezentative sunt machetele ce reprezintă Castelul Bran, Mănăstirea Brâncoveanu, Castelul Peleș, Cetatea Deva, Castelul Corvinilor și alte monumente incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

ADVERTISEMENT

Turiștii sunt plimbați printre machete de o mini-mocăniță, iar atracțiile sunt pentru toate vârstele. De exemplu, copiii se pot bucura de o expoziție specială cu arme și steme medievale.

ADVERTISEMENT

În plus, unele machete sunt interactive, în timp ce altele funcționează prin hidroenergie, iar informațiile despre acestea pot fi accesate chiar de pe telefon.

Vizitatorii sunt așteptați în acest loc de poveste din județul Harghita. Aici vor descoperi numeroase alte surprize și detalii importante despre monumentele de la noi din țară.

Intrarea costă 35 de lei pentru adulți. Pentru copii și pensionari, intrarea costă 20 de lei. Copiii mai mici de 3 ani beneficiază de intrare gratuită în parc.

De asemenea, biletul de grup de minim 10 persoane costă 39 de lei pentru adulți și 15 lei pentru pensionari. Pentru Mini Mocăniță Secuiască, biletul costă 19 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, potrivit informațiilor de pe site-ul parcului. Biletele se pot achiziționa și online.