Life

Locul din România care ascunde o adevărată comoară. E considerat vindecător și e aproape de București

Există un loc în România considerat o adevărată comoară pentru sănătate. Mulți îl consideră ca fiind vindecător, iar peisajul îți taie răsuflarea.
22.06.2023 | 12:10
Locul din Romania care ascunde o adevarata comoara E considerat vindecator si e aproape de Bucuresti
Locul din România care ascunde o adevărată comoară. Sursă foto: Facebook, YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ești în căutarea unui loc din România cu adevărat fabulos, află că există. Este considerat o adevărată comoară, nu e deloc departe de București și se spune că este vindecător din numeroase puncte de vedere.

Locul din România care ascunde o adevărată comoară

România are numeroase locuri de poveste. Turiștii străini s-au îndrăgostit deja de multe dintre ele. Iar unul este chiar nu foarte departe de București. Dacă ajungi aici te bucuri de o ”adevărată comoară” pentru sănătatea ta.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Lacul Amara, care se află la jumătatea drumului dintre București și mare. Deseori este confundat cu cel din județul Buzău, care a secat. Adevărul este că acesta este un cu totul alt lac, cu alte beneficii uimitoare.

Lacul Amara din județul Ialomița a făcut ca localitatea gazdă să devină o stațiune balneară de interes național din România. Acesta se întinde pe o suprafață de 132 de hectare și are o adâncime maximă de trei metri.

ADVERTISEMENT

Dincolo de asta, pe fundul lacului se găsesc alte 130 de hectare de nămol sapropelic, benefic pentru organismul nostru. Specialiștii spun că sărurile, dar și alte ingrediente și-au mărit proprietățile.

Nu e de mirare deci, de ce lacul a ajuns să fie considerat o adevărată comoară pentru sănătate. Turiștii români, dar și cei străini abia așteaptă vara să meargă aici. Se pot recupera și pot beneficia de proprietățile terapeutice ale nămolului.

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns turiștii români să își anuleze rezervările

Trebuie menționat faptul că oricine ajunge aici se poate bucura de numeroase proceduri. De la băi calde cu nămol până la împachetări, ori cure interne cu ape minerale. De asemenea, tot aici se pot trata numeroase afecțiuni reumatice, dar și articulare ori dermatologice.

Deși acest loc din România este o adevărată comoară, multe persoane au ajuns să facă o mare confuzie. Pentru că mai există un lac cu același nume din Buzău care a secat, nu puțini au fost cei acre și-au anula rezervările anul trecut. Autoritățile erau extrem de îngrijorate la acel moment.

ADVERTISEMENT

”Situația creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din stațiunea Amara, județul Ialomița. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomița este afectat de secarea lacului cu același nume din județul Buzău.

Având în vedere știrile conform cărora Lacul Amara din județul Buzău a secat, operatorii turistici din Amara-Ialomița trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie. Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean Ialomița, aceștia semnalează faptul că tot mai mulți turiști își anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din județul Ialomița!”, anula Consiliul Județean Ialomița de anul trecut.

ADVERTISEMENT