Life

Locul din România care atrage turiștii din toată lumea. Vin din ce în ce mai mulți să vadă aceste plante speciale. “Este unic în Europa”

Locul din România care atrage turiștii din toată lumea. Vin oameni din toate colțurile lumii pentru a vedea priveliștea de aici!
09.07.2023 | 17:55
Locul din Romania care atrage turistii din toata lumea Vin din ce in ce mai multi sa vada aceste plante speciale Este unic in Europa
Locul din România care atrage turiștii din toată lumea. Foto: Facebook / Rezervatia Tinovul Mohos
ADVERTISEMENT

Locul din România care atrage turiștii din toată lumea. Unii spun că este unic în Europa sau chiar în lume, așa că vin de departe aici.

Locul din România care atrage turiștii din toată lumea

Locul din România care atrage turiștii din toată lumea este  în imediata apropiere a Lacului Sfânta Ana. Mai precis, turiștii vin din diferite părți ale lumii pentru a vedea Rezervația Tinovul Mohoș.

ADVERTISEMENT

Tinovul Mohoș este la doar doi kilometri de Lacul Sfânta Ana, așa că dacă ajungeți acolo ar fi și păcat să nu treceți pe aici. Rezervația are 240 de hectare și conține și o mlaștină de 80 de hectare. Aici se pot găsi plante otrăvitoare unice în țară, chiar și unele carnivore!

„Este un loc unic în lume. Foarte mulţi care vin la Lacul Sfânta Ana, dar în Tinovul Mogoş nu intră, este o greşeală mare pentru că Tinovul Mogoş este mult mai frumos decât Lacul Sfânta Ana”, spune Gasner Wolf, turist, conform Observator.

ADVERTISEMENT

Poți vizita mlaștina doar cu ghid

Un alt lucru important de precizat pentru cei care vor să viziteze această zonă este că ai nevoie de ghid. Până la urmă, vorbim de o mlaștină, iar pericolele pot apărea la orice pas!

Mlaștina s-a format într-un crater vulcanic, iar în celălalt crater vulcanic al masivului Ciomatu Mare s-a creat Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

Suprafața Tinovului este de patru ori mai mare decât cea a lacului, iar unii spun că priveliștea de aici e unică și mult mai frumoasă decât cea de la Sfânta Ana.

„În termeni simpli Tinovul Mohoş e o mlaştină specială care s-a născut dintr-un lac vulcanic, în urma activităţii vulcanice prin Lacul Sfânta Ana.

ADVERTISEMENT

Acum câteva zile, circa o săptămână au început să apară şi cele mai interesante plante din Tinov. Este vorba de roua cerului, droserele care sunt plante carnivore”, a spus Dosa Levente, administrator.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României