Life

Locul din România care e de o frumusețe uimitoare. Cei mai mulți se sperie și renunță când mai au doar câțiva pași până la el. Ce sunt obligați toți să facă pentru a ajunge

Există un loc din România de o frumusețe uimitoare. Chiar și așa, mulți se sperie înainte să ajungă la el și preferă să renunțe.
04.06.2023 | 12:00
Locul din Romania care e de o frumusete uimitoare Cei mai multi se sperie si renunta cand mai au doar cativa pasi pana la el Ce sunt obligati toti sa faca pentru a ajunge
Locul din România care e de o frumusețe uimitoare. Sursă foto: alexandra-manolache.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc din România pe care trebuie să îl vezi măcar odată îi sperie pe mulți. Drumul până în apropierea lui nu e deloc complicat. Totuși, când mai au puțin și au ajuns, multe persoane aleg să renunțe.

Locul din România unde mulți turiști se sperie și renunță să mai meargă

Ai mai auzit până acum de Cătunul Inelet? Este un sat izolat de lume, care se află fix în vârful unui munte. Dacă ajungi acolo sus, te bucură de cel mai interesant loc din România. Peisajul e de-a dreptul fabulos, iar mulți spun că ajung aproape de cer când sunt acolo.

ADVERTISEMENT

În acest loc din România trăiesc și oameni, care au o viață simplă. Marea majoritate se ocupă cu agricultura, ori îngrijirea animalelor. De asemenea, tehnologia modernă nu prea e prezentă aici și nici drumurile nu sunt atât de accesibile. Curentul electric poate fi și el o problemă.

După cum te așteptai deja, în sat, marea majoritate a persoanelor rămase sunt în vârstă. Cei mai mulți tineri au plecat în alte orașe, în căutarea unor oportunități mult mai mari. Chiar și așa, acest loc din România continuă să fie o atracție turistică.

ADVERTISEMENT

Odată ajuns acolo simți un aer curat de munte, vezi o natură vie, iar cerul parcă se apropie de tine. De asemenea, crestele munților formează și ele un coridor spectaculos în jurul tău. Și totuși de ce nu reușesc însă mulți să ajungă în acest loc din România și renunță în ultima clipă?

Fiind în vârf de munte, accesul la acest sat poate fi unul dificil pentru anumite persoane. Pentru a ajunge sus, este nevoie să urci o scară veche de mai bine de 40 de ani. Pe ea se urcă sau se coboară în cazuri de urgență.

ADVERTISEMENT

Iar nu puțini sunt cei care au folosit-o în excursiile lor. Totuși, vestea bună este că există și o rută alternativă. În acest mod eviți să te mai urci pe scară. De asemenea, nu te mai pui în situația în care să intri n panică.

Acest drum este ceva mai lung și străbate o pădure. Vei fi nevoit să mergi de două ori mai mult dacă optezi pentru el. Chiar și așa, efortul merită având în vedere peisajul spectaculos de care te vei bucura odată ce ai ajuns sus.

ADVERTISEMENT

Cum să ajungi la Cătunul Inelet

Cum ajungi însă la Cătunul Inelet din România? Traseul pornește între Băile Herculane și Baia de Aramă. Vei vedea o stație din lemn și o cruce, iar acela este punctul de reper. Ulterior, trebuie să cobori până la un pod de lemn, iar mai apoi vei observa un panou de fier care îți arată trasul exact.

Urmează câteva minute de urcat, iar mai apoi vei vedea scările vechi. Sunt făcute din lemn de salcâm și ai de urcat 100 de metri. Urcarea nu este grea, spun cei care le-au folosit, dar coborârea poate genera ceva panică, având în vedere că ai putea să resimți senzația de cădere.

După ce ai urcat scările vechi, pentru a ajunge la acest loc deosebit din România, mai ai de mers ceva timp. Urmează un drum de 15 minute până la prima poiană, iar mai apoi, alte 15 minute de urcat. Vei vedea biserica Ineleț, iar mai apoi mergi alte 15-20 de minute și găsești poarta către sat.

ADVERTISEMENT