Un loc din România s-a făcut remarcat cu preparatele din restaurante. Este vorba despre București, capitala țării. Orașul a fost catalogat ca find „următoarea mare destinație culinară a Europei”.
Cei de la National Geographic sunt cei care au scris despre București. Conform sursei citate, capitala țării noastre este locul unde tradiția, dar și inovația se îmbină pentru a crea o experiență gastronomică unică.
Și nu doar preparatele din restaurante i-au uimit pe străini. Bucureștiul se face remarcat și cu arhitectura sa elegantă. Totodată, capitala țării are bulevarde grandioase și poate oferi o experiență plăcută oricărui vizitator.
„Supranumit „Micul Paris” între cele două războaie mondiale datorită arhitecturii sale elegante și bulevardelor grandioase, Bucureștiul păstrează o admirație constantă pentru rafinamentul francez. Această influență se regăsește acum și în gastronomia locală.
O nouă generație de bucătari, formați în bucătării europene de top, se întorc acasă pentru a îmbina tehnicile moderne cu tradițiile culinare românești. Alături de bucătari autohtoni și chefi expatriați care au ales să se stabilească aici, ei creează o scenă gastronomică diversă și dinamică”, se mai arată în articol.
Care sunt preparatele care i-au impresionat pe străini și ce restaurante sunt recomandate în București? Se pare că cei mai mulți ghizi recomandă Caru’ cu Bere sau Hanul lui Manuc. Localnicii însă au alte recomandări.
Este vorba despre alte restaurante, nu tocmai cunoscute, dar care vin cu niște preparate deosebite. Friptura de porc e fragedă aici, iar fiecare loc în parte oferă o experiență inedită fiecărui oaspete.
„Băcănia Veche, situată într-o clădire veche din apropierea Pieței Romane, amintește de bucătăria copilăriei. Aici, friptura fragedă de porc este servită pe un pat de piure pufos și acoperită cu un sos fin și afumat de prune.
Arzu, un loc plin de viață ce amintește de delicatesele londoneze ale lui Yotam Ottolenghi, oferă preparate îndrăznețe: pate de pui cu stafide înmuiate în vin, cartofi dulci cu arahide picante și o quiche cu dovleac copt, brânză feta și alune de pădure.
15A, ascuns pe o stradă liniștită într-o vilă Art Nouveau, combină farmecul începutului de secol XX cu un meniu modern. Pe timpul verii, terasa sa fermecătoare este locul ideal pentru o cină relaxată, alături de un pahar de Fetească Neagră.
Senviș, o mică dar apreciată sandvișerie, este renumită pentru combinațiile sale creative: sos cremos de anghinare, vinete sotate în ulei de măsline și o generoasă porție de salată caprese, toate învelite într-o pită artizanală”, mai scrie National Geographic.
Și nu doar preparatele din restaurante s-au făcut remarcate în articolul menționat se regăsesc inclusiv câteva detalii de pe Piața Obor. Acesta ar fi locul unde pot fi savurați ”cei mai buni mici din oraș”.
Totodată, micii românești sunt descriși ca fiind un ”amestec echilibrat de vită și porc”. Preparatul este unul pufos, iar cei care au șansa să îl deguste nu vor rămâne cu siguranță dezamăgiți.