Ce poți vizita dacă ajungi în Munții Piatra Craiului. Dincolo de traseele turistice, această zonă are o mulțime de obiective spectaculoase, care trebuie admirate măcar o dată-n viață.
Munții Piatra Craiului sunt o adevărată comoară a Carpaților Meridionali. Aici se află Parcul Național Piatra Craiului, una dintre cele mai prețioase arii protejate din România. Anual, mii de pasionați de natură și alpinism aleg să se relaxeze în inima munților.
Turiștii care se aventurează către Munții Piatra Craiului pot vizita numeroase obiective, care mai de care mai interesante. De-a lungul celor 42 de trasee turistice, unele dintre cele mai cunoscute obiecte sunt Prăpăstiile Zărneștilor. Acestea se întind pe 3.9 km și se deosebesc prin stratificarea calcaroasă. Turiștii norocoși pot admira aici fluturele de stâncă sau capra neagră.
Un alt obiectiv care nu trebuie ratat este Cerdacul Stanciului. Aflat pe versantul vestic al Pietrei Mari, acesta este cea mai mare arcadă carstică din Piatra Craiului. Ajuns în Munții Piatra Craiului, ar fi și păcat să nu vizitezi Zaplazul, situat pe traseul ”La Lanțuri”. Acesta este un ansamblu format din patru arcade, rămășițe ale unei foste peșteri.
Foarte populare în zonă sunt și Cheile Dâmbovicioarei. Aici, turiștii pot admira diverse formațiuni calcaroase și conglomeratice, precum și peștera cu același nume. Peștera Dâmbovicioara adăpostește o galerie de 555m, iar în trecut, a servit drept ascunzătoare în fața dușmanilor.
De departe, principala caracteristică a Pietrei Craiului sunt Grohotișurile. Acestea sunt situate la mari altitudini, de până la 2.200m. Grohotișurile sunt mobile, adesea deplasându-se pe văile versanților, formând ”râuri de piatră”.
De vizitat este și avenul de sub Colții Grindului. Acesta este cel mai adânc aven din România, cu o diferență de nivel de 769 m. O adevărată atracție pentru alpiniști sunt Cheile Zărneștiului, către care se poate ajunge dinspre drumul care leagă Măgura de Zărnești.
Nu în ultimul rând, excursia în Piatra Craiului nu se poate încheia fără vizitarea satelor pitorești de munte. Măgura și Peștera sunt renumite pentru esența lor tradițională și sunt ideale pentru a porni pe traseul către masivul Piatra Craiului.