Life

Locul din România care l-a fascinat pe un turist din New York: “Nu vreau să mă întorc acasă. Vreau să rămân aici”

Locul din România de care un turist din New York a fost total cucerit. Acesta a spus că nu mai vrea să se întoarcă acasă.
23.06.2024 | 09:51
Locul din Romania care la fascinat pe un turist din New York Nu vreau sa ma intorc acasa Vreau sa raman aici
Locul din România care l-a fascinat pe un turist venit tocmai din New York. Sursa foto: Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România care l-a impresionat pe un turist venit tocmai din New York, alături de soție. Acesta s-a bucurat de mâncarea tradițională, dar și de modul în care a fost tratat. Este un loc de vis din zona Bucovinei.

Locul din România care l-a impresionat pe un turist venit din New York. Ce i-a plăcut cel mai mult aici

În weekend-ul de Rusalii, turiștii s-au orientat către diverse stațiuni de la munte sau de la mare. În unele locuri, cele mai multe camerele de la hoteluri au fost ocupate.

ADVERTISEMENT

Mulți turiști au ales să meargă în stațiunile de pe litoralul românesc pentru a-și petrece minivacanța, în timp ce alții au ales să meargă în inima Bucovinei, unde au avut parte de o experiență de neuitat.

Turiștii care au mers în localitatea Cacica s-au bucura de muzică ambientală de brunch, precum și de o masă tradițională. Acest loc se află la o oră de mers cu mașina de județul Suceava și i-a cucerit pe cei care au venit să-și petreacă aici zilele libere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, turiștii au ocazia să se bucure de produsele locale, cum ar fi laptele de munte, provenit de la vaci care nu sunt stresate. Produsul este unul calitativ și are un gust “autentic, tradițional”, după cum a explicat un producător local.

În afară de preparatele culinare, turiștii se pot bucura de Brunch-ul Boieresc, organizat de o familie de producători locali. Pentru o experiență rustică de neuitat, aceștia le-au pus vizitatorilor cazare la dispoziție.

ADVERTISEMENT

“Practic, am încercat că combinăm partea de cazare cu cea gastronomică. Deserturi tradiţionale, fructe de sezon, multe limonade, siropuri, afumătură şi balmoşul gustat în stână”, a explicat Georgiana Păstrăv, organizator, potrivit Observator News.

Experiența i-a bucurat și pe turiștii străini. Aceștia au apreciat gustul mâncării tradiționale, dar și stilul de viață sănătos al localnicilor. Sergio și soția sa locuiesc în New York și vin în România în fiecare an, de peste 15 ani.

ADVERTISEMENT

“Tradiţiile, oamenii, modul în care eşti tratat aici, mâncarea, muzica sunt extraordinare. Îmi plac foarte mult. Favoritele mele sunt tochitura, mămăliga, ouăle. Nu vreau să mă întorc acasă. Vreau să rămân aici”, a spus Sergio.

“Mediul, atmosfera sunt fantastice. Mâncarea este fantastică”, a spus Jason, care a venit tot din SUA pentru a se bucura de preparatele și tradițiile din Bucovina.

Ce feluri de mâncare au avut turiștii la dispoziție

Bucătarii au pregătit mai multe preparate tradiționale, aici fiind incluse ciorbe, dar și mâncăruri pentru felul doi. Printre acestea se numără și o ciorbă tradițională, precum și pomana porcului.

“Pentru astăzi am pregătit gulaş de viţel Angus, apoi pomana porcului la ceaun cu cârnăciori, aici avem o ciorbă ‘Fecior’, tradiţională, dreasă cu smântână, cu urdă şi cu zer de oaie. Aici avem tradiţionala supă de pui cu tăieței de casă”, a explicat unul dintre bucătari.

În afară de preparatele tradiționale românești, turiștii au putut gusta și mâncăruri preparate după rețete poloneze. În prezent, în Cacica trăiesc și acum urmașii minerilor polonezi, care au venit în zonă în urmă cu mai bine de 200 de ani.

“Am făcut un borş de sfeclă şi urechiuşe umplute cu ciuperci, care, de fapt, se pregăteşte în Ajunul Crăciunului”, a spus o localnică pentru sursa menționată anterior.

Prețul biletului de acces la Brunc-ul Boieresc a costat 250 de lei de persoană. O noapte de cazare într-o cameră de conac a avut prețul de 400 de lei.

Turiștii care au venit alături de familie sau prieteni au avut posibilitatea de a petrece o noapte într-o căsuță tradițională, la prețul de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț despre PENSII! Cum trebuie citită DECIZIA de RECALCULARE
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț despre PENSII! Cum trebuie citită DECIZIA de RECALCULARE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Vin vremuri grele pentru aceste zodii. Vor trece prin mari încercări
Vin vremuri grele pentru aceste zodii. Vor trece prin mari încercări
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Scriitorul celebru care a avut parte de o moarte misterioasă. A fost adorat...
Scriitorul celebru care a avut parte de o moarte misterioasă. A fost adorat de milioane de oameni, dar a trăit o viață de coșmar