Life

Locul din România care l-a impresionat pe un turist din SUA: “Este foarte curat, nu vezi aşa ceva în Texas”

Locul din România de care un turist din SUA a fost fascinat. Acesta a spus că nu există o asemenea locație în statul de unde provine.
22.06.2024 | 17:52
Locul din Romania care la impresionat pe un turist din SUA Este foarte curat nu vezi asa ceva in Texas
Un turist american, impresionat de un loc din România. Sursa foto: Observator News, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România de care un turist din SUA a fost impresionat. Mulți vizitatori au ajuns aici în acest weekend și se bucură de experiența oferită.

Locul din România care l-a impresionat pe un turist din SUA. E unic în lume

Este minivacanța de Rusalii, iar turiștii români au ales să-și petreacă aceste zile libere în diverse stațiuni de la noi din țară, la munte sau la mare.

ADVERTISEMENT

În aceste zile, aproximativ 80.000 de turiști vor ajunge la mare. Potrivit hotelierilor, 90% din camere sunt deja ocupate de turiști, iar prețurile variază.

O cameră dublă în Mamaia are prețuri cuprinse între 700 și 1.200 de lei. De asemenea, în Vama Veche, o cameră poate ajunge la aproximativ 2.000 de lei, pentru trei nopți.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, unii turiști preferă să meargă la munte, acolo unde au șansa să se răcorească, din moment ce temperaturile de afară sunt destul de ridicate.

Turiștii pot merge în zona Bucovinei, la Pasul Palma, unde vin atât turiști români, cât și străini. Câțiva români care trăiesc în SUA de ani buni au ajuns aici și sunt încântați.

ADVERTISEMENT

“Suntem din Statele Unite şi am vrut să venim să vedem puţin din frumoasa Românie. Suntem foarte încântaţi, e foarte frumos. Senzaţia că eşti foarte aproape de natură este deosebită”, a spus o turistă, potrivit Obervator News.

“Ceva aşa ceva e foarte greu de găsit în America. Noaptea e mult mai răcoare. Trebuie să fii mai îmbrăcat”, a mai spus un turist venit în acest loc.

ADVERTISEMENT

Un alt loc vizitat de turiști este Lacul Ursu, din Sovata, cunoscut și ca “Marea Moartă a Europei”. Este un lac unic în lume, deoarece are cea mai mare concentrație salină de pe toată planeta.

Vizitatorii sunt fascinați de apa caldă a lacului, dar și de faptul că locul este foarte curat. Un turist venit din SUA spune că nu există astfel de locuri în statul din care provine.

“Sunt din Dallas, Texas, USA. Ce îmi place cel mai mult la acest loc este că este foarte curat, nu vezi aşa ceva în Texas”, a spus turistul, conform sursei menționate.

În ce stațiuni mai merg românii de Rusalii

Mulți turiști aleg să meargă pe Valea Prahovei în minivacanța de Rusalii. În Sinaia, de exemplu, o cameră dublă la un hotel de patru stele costă 900 de lei. Gradul de ocupare crește, însă, în fiecare oră.

Tot în acest weekend, stațiunea Băile Felix este la mare căutare. Mulți turiști au venit aici și nu mai sunt locuri libere nicăieri, indiferent că este vorba despre hoteluri sau piscine.

“E super tare! Suntem foarte mulţumiţi. Suntem pentru prima oară veniţi aici, la Băile Felix. Suntem foarte mulţumiţi. Aşteptăm cât mai mulţi turişti să vină aici că e ceva senzaţional”, a spus un turist.

Pachetele care includ trei nopți de cazare, demipensiune și un prânz festiv pentru duminică încep de la 1.000 de lei de persoană. Acestea includ și accesul la cele 20 de piscine și tobogane din complex.

ADVERTISEMENT
Tags: