Life

Locul din România care merită văzut măcar o dată. Legenda spune că se deschidea singur o dată pe an

Există un loc în România care merită văzut. Legenda spune că se deschidea singur o dată pe an și tot singur se închidea.
29.05.2023 | 08:38
Locul din Romania care merita vazut macar o data Legenda spune ca se deschidea singur o data pe an
Locul din România care merită văzut măcar odată. Sursă foto: ovidpop.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are locuri superbe, iar de unele poate nici măcar nu ai auzit până acum. Fiecare dintre ele ascunde o poveste aparte și merită văzut măcar odată. Iar turiștii străini le cunosc de altfel destul de bine.

Locul din România care ascunde o legendă impresionantă

Un loc din România unde trebuie să ajungă măcar odată este Biserica din Pustietate. Nu se cunosc prea multe detalii despre ea, cert este că legenda acestei locații este una de-a dreptul fabuloasă și a trezit interesul multor persoane.

ADVERTISEMENT

Se spune că Biserica din Pustietate s-ar deschide singură o dată pe an. Potrivit legendei, ușa bisericii se deschide de Sfântă Mărie, la miezul nopții și de altfel se închide tot singură, fără cheie și fără a fi nevoie de vreo persoană.

Biserica din Pustietate se găsește între orașul Carei și comuna Petrești, Satu Mare, iar imaginile cu ea au fost premiate la numeroase festivaluri internaționale. Potrivit ovidpop.ro, cu ani în urmă, aici se făceau numeroase pelerinaje.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu puțini erau cei care căutau această locația pentru a o vedea măcar odată. Biserica din Pustietate era considerată o locație făcătoare de minuni, iar faptul că biserica se închidea și deschidea singură, genera și mai mult interes.

Interesant este și locul în care aceasta se află. Sursa citată notează însă că povestea ar fi una cu mult mai veche. În acel loc era un sat cu ani în urmă, numit de localnici “Chighie” sau “Kigye”. Din păcate însă, acesta nu mai există pe hartă.

ADVERTISEMENT

Nu se cunosc prea multe informații despre el

Conform sursei citate, în urmă cu câteva sute de ani, satul ar fi fost înghițit, iar tot ce a rămas în urmă a fost doar biserica. În zona ei nu există niciun deal, ci doar câmpie, iar asta o face cu adevărat fabuloasă.

Legenda mai spune și că în anii ’80 nu puțini erau cei care veneau să se roage aici. Chiar și așa, din cauza presiunilor regimului comunist, cel mai probabil, acest fenomen a dispărut. Potrivit ovidpop.ro, de Biserica din Pustiu se mai ocupă acum doar o singură persoană.

ADVERTISEMENT

Iar referitor la datele istorice despre această locație fabuloasă din România, informații nu prea există. Chiar și așa, locul rămâne unul de vis care merită văzut măcar odată. Stârnește emoții, dar și senzații care merită trăite măcar odată.

ADVERTISEMENT