Life

Locul din România care te face să uiți de Marea Neagră. Are apă sărată, proprietăți terapeutice și e mai ieftin ca stațiunile de pe litoral

Regiunea din țara noastră care te farmecă mai ceva decât Marea Neagră. Turiștii se bucură de apă sărată și prețuri accesibile.
30.05.2023 | 18:00
Locul din Romania care te face sa uiti de Marea Neagra Are apa sarata proprietati terapeutice si e mai ieftin ca statiunile de pe litoral
Regiunea din țara noastră care te farmecă mai ceva decât Marea Neagră. Turiștii se bucură de apă sărată și prețuri accesibile. Sursa foto: ghidul-horeca.ro
ADVERTISEMENT

Locul din România care te face să uiți de Marea Neagră. Are apă sărată, proprietăți terapeutice și e mai ieftin ca stațiunile de pe litoral. Foarte multe persoane ajung aici pentru a avea parte de un tratament special.

Regiunea din țara noastră care te farmecă mai ceva decât Marea Neagră. Turiștii se bucură de apă sărată și prețuri accesibile

Regiunea din țara noastră care te farmecă mai ceva decât Marea Neagră se numește Lacul Valea Roșie și este foarte aproape de Capitală. Situat în satul cu același nume, în județul Călărași, locul este renumit pentru proprietățile sale terapeutice.

ADVERTISEMENT

Lacul cu apa sărată s-a format natural și este așezat în apropierea comunei Mitreni. Obiectivul turistic este vizitat de sute de persoane în fiecare an, oamenii venind aici pentru a se trata cu nămol sapropelic, dar și cu apele sufuroase, sodice.

Are o suprafață de aproape 14 hectare, în bazinul său găsindu-se numeroase specii de pește. Printre acestea se numără: crap românesc, caras și crap fitofag. Pasionații de pescuit se pot bucura de acest sport perioade lungi din an.

ADVERTISEMENT

Intrarea pe baltă este gratuită, așadar nu se plătește nicio taxă. De asemenea, turiștii care ajung la Lacul Valea Roșie beneficiază de cazare la pensiunile cu specific tradițional, la prețuri foarte mici. Oamenii mai pot vizita Rezervația naturală Pădurea Ciornuleasa.

Aceasta se întinde pe o suprafață de 73,2 hectare, în Bărăganul Moștiștei, și a fost înființată pentru a proteja arborii seculari care au peste 130 de ani. Stejarul brumariu și frasinul se află în această situație.

ADVERTISEMENT

Potrivit infopensiuni.ro, turiștii pot vedea în această regiune iepuri, mistreți, fazani și căprioare. Mănăstirea Valea Roșie este un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat dacă ajungeți în această zonă. Lăcașul de cult a fost construit în 1995 și poartă hramul Buna Vestire.

Lacul Valea Roșie, o zonă protejată de autorități

Lacul Valea Roșie din județul Călărași este o zonă protejată de autorități, obiectivul turistic fiind unul aparte. La marginea satului Valea Roșie turiștii pot descoperi vestigiile unei localități medievale care nu a fost menționată în documentele vremii.

ADVERTISEMENT

Zona a luat ființă în urma împroprietăririi din anul 1892 și este formată din venetici. Inițial, regiunea a fost cunoscută sub numele Floreasca, dar apoi a primit denumirea Valea Roșie datorită câmpurilor pline cu maci.

Bătrânii susțin că în aceste locuri au avut loc lupte aprige în timpul Primului Război Mondial. Cercetările arheologice efectuate pe pământul din sat au scos la lumină vestigii vechi care atestă că localitatea a fost locuită încă din preistorie.

ADVERTISEMENT