Locul din România, vizitat de mulți turiști străini, unde sunt peisaje ca în Austria. Vizitatorii sunt impresionați de ceea ce văd, dar și de tradițiile și obiceiurile locale.
În România există numeroase locuri cu peisaje de vis, iar unele dintre ele sunt foarte apreciate de turiștii străini. Unul dintre ele se află în nordul țării, în zona Bucovinei.
Turiștii care ajung în Bucovina sunt atrași de peisajele montane inedite, de liniștea naturii, de biserici și de tradițiile locale păstrate și în ziua de astăzi. Localnicii sunt foarte ospitalieri, acesta fiind un alt motiv pentru care vizitatorii vin aici în număr mare.
Iubitorii de natură care au de gând să planifice o excursie în Bucovina nu vor fi dezamăgiți. Turiștii străini care vizitează zona se simt ca în Austria datorită peisajelor montane care le taie răsuflarea.
Printre cele mai pitorești atracții din Bucovina se numără Valea Bistriței. Aceasta este străbătută de râul Bistrița și se formează din izvoarele Munților Rarău și Ceahlău.
În timpul iernii, peisajele din Bucovina se transformă în totalitate. Munții sunt acoperiți de zăpadă, iar pădurile sunt înghețate, peisajele fiind comparate cu cele din alte țări.
Persoanele care sunt pasionate de sporturile de iarnă pot vizita stațiunile de schi și Rarău și Vatra Dornei, iar experiența acestora va fi, cu siguranță, una pe care nu o vor uita.
Zona Bucovinei este vizitată mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Turiștii români, dar și străini care își petrec aici Crăciunul sau Revelionul au parte de o experiență unică.
Un preparat adorat în Bucovina îl reprezintă cârnații cu trufe. Aceștia sunt considerați o adevărată delicatesă de către turiști și se folosesc ingrediente de calitate pentru prepararea acestora.
Pentru acest fel de mâncare, se folosesc carne, sare, piper, usturoi și trufe. Preparatul a fost foarte apreciat la târgurile de sărbători din Bucovina.
“Astăzi facem cârnat de black angus cu untură de mangaliţă şi cu trufe negre din Bucovina. Prima dată punem trufa în untură pentru a se aromatiza. Vom folosi o vită în care vom adauga untură aromatizată cu trufe. De principiu se pune cam 10% trufă.
Pe cei aromatizaţi îi vom lăsa foarte puţin să prindă puţin iz de fum, după care îi vom pune a zvântat într-o cameră cu ventilaţie, unde ei vor rămâne cruzi uscaţi astfel încât aroma trufei să se se distrugă”, a spus Mihai Robu, culegător de trufe, pentru Observator News.
Românii au putut achiziționa diverse preparate inedite de la târgurile de sărbătoare din diverse orașe din țară. Prețurile nu au fost, însă, tocmai mici în cazul mâncărurilor tradiționale.